Tekninen lautakunta, kokous 13.6.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 52 Katuvalaistuksen saneeraus 2019

AurDno-2019-291

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Härkätien puhelin on kesän 2019 aikana kaivamassa valokuitua Tammentien ja Järykseläntien varteen. Vuoden 2018 lopussa Härkätien puhelin asensi valokuidun rantamaan uudelle alueelle, mutta kuitu on liittämättä runkoverkkoon. Yhteiskaivuulla saavutetaan huomattavaa säästöä, jonka vuoksi Carunan sekä Auran kunnan on järkevää osallistua omalta osaltaan nyt tehtäviin kaivuutöihin.

Rantamaan alueelle asennettiin 2018 katuvalojalustat ja osalle järykseläntietä katuvalopylväät, kaikki toteutettiin maakaapelilla. Järykseläntien alussa on kuitenkin vielä vanhat katuvalo/sähköpylväät missä kulkee ilmajohto ja paavonkujan sekä martinpolun katuvalot alkavat olla elinkaarensa loppupäässä. Mikäli Härkätien puhelin kaivaa valokuidun paavonkujan ja martinpolun alueelle olisi järkevää samassa yhteydessä kaivaa katuvalokaapelit, turhien jälkikaivuiden välttämiseksi.     

Carunalla on käynnissä VIIMA niminen hanke. Hankkeen toteutusaika on 2019-2022 ja hankkeen tavoitteena on parantamaan taajama-alueen pienjänniteverkon toimintavarmuutta ja edistää yhteisrakentamista. Telia tekee myös yhteistyötä Carunan kanssa ja pyrkivät osallistumaan yhteiskaivuuseen, myös Auran kunnan katuvalojen saneeraukset on kustannusten vuoksi järkevää aikatauluttaa samaan yhteyteen. Samassa yhteydessä pyritään myös parantamaan valokuituverkkoa.

Vuoden 2020 aikana Caruna on uusimassa pienjänniteverkkoa nälkämäen ja lahdonsillan alueella.

Vuoden 2021 aikana yhtenäiskoulun ympäristössä.

Molemmilla alueilla on myös tarvetta katuvalojen saneeraukselle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Tekninen lautakunta merkitsee tiedokseen Rantamaan alueen sähkönjakelu/katuvalo/televerkoston saneerauksen tilanteen ja Carunan yhteishankkeen sekä hyväksyy edellä selostetun toimintamallin käytettäväksi katuvalaistuksen saneerauksen osalta.  

Päätös

Päätös päätösehdotuksen mukainen.