Kunnanhallitus, kokous 13.5.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 93 Anomus tuesta veteraanien avustajatoimintaan

AurDno-2019-232

Valmistelija

  • Mika Joki, Kunnanjohtaja, mika.joki@aura.fi

Perustelut

Pöytyän Sotaveteraanit ry ja Auran Sotaveteraanit ry anovat veteraanien avustajatoimintaan vuodelle 2019 tukea Auran kunnalta 6 000 euroa. Pöytyän kunnan maksuosuus on 20 000 euroa. Tuella katetaan vuonna 2019 osa Auran alueella työskentelevien avustajien palkka- ja matkakuluista. Avustajatoiminnalla on autettu yhdistysten jäseniä selviytymään kotona mahdollisimman pitkään. Toiminnalla on virkistävä ja kuntouttava vaikutus, jonka turvin laitoshoitoon siirtymistä on voitu siirtää ja siten säästää sosiaali- ja terveydenhuollon kustannuksia. Asiakaskäynnit ovat laskeneet vuosittain. Jatkossa tullaankin avustajatoiminnassa keskittymään veteraanien leskien arjessa selviytymisen auttamiseen. Vuonna 2018 palvelujen piirissä oli 11 asiakasta ja käyntikertoja oli 237 kpl. Tälle vuodelle asiakkaiden määrä on jonkin verran vähentynyt.

Lisäksi Auran Sotaveteraanit ry on hakenut 1 140 euron avustusta kunnalta sotaveteraanien avustajatoiminnan vuoden 2018 kuluihin yhdistyksen heikon rahatilanteen vuoksi. Pöytyän Sotaveteraanit ry toivoo, että viime vuoden kulut maksetaan, mutta tämän ja tulevien vuosien osalta on tehty päätös, että yhdistyksiltä ei enää haeta avustajatoimintaan maksuosuutta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Joki, Kunnanjohtaja, mika.joki@aura.fi

Kunnanhallitus päättää:

  1. myöntää Pöytyän Sotaveteraanit ry:lle 6 000 euron avustuksen veteraanien avustajatoimintaan vuodelle 2019 ja
  2. myöntää Auran Sotaveteraanit ry:lle 1 140 euron avustuksen, jolla katetaan veteraanien avustajatoiminnan kulut vuodelta 2018.

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Pöytyän sotaveteraanit, Auran sotaveteraanit, kirjanpito

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimus osoitetaan kunnanhallitukselle ja toimitetaan keskushallintoon. Oikaisuvaatimus on tehtävä neljäntoista (14) päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Jollei muuta näytetä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemäntenä (7.) päivänä sen jälkeen, kun asiakirja on annettu postin kuljetettavaksi. Saantitodistusta vastaan lähetetystä päätöksestä katsotaan saadun tieto saantitodistuksen osoittamana päivänä. Erillistä tiedoksisaantitodistusta käytettäessä päätöksestä katsotaan saadun tieto todistukseen merkittynä päivänä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Sähköinen asiakirja täyttää myös kirjallisen asiakirjan vaatimuksen. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

- päätös, johon vaaditaan oikaisua

- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi

- millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Vaatimuksen perusteineen on käytävä ilmi oikaisuvaatimuksesta. Tekijän on allekirjoitettava oikaisuvaatimus ja siinä on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä saa kunnan keskushallinnosta.

Keskushallinnon yhteystiedot:
käyntiosoite Nikkarinkuja 8, Aura
postiosoite Auran kunta, PL 24, 21381 Aura
puhelinvaihde (02) 486 430
sähköposti kunta@aura.fi
avoinna ma - to klo 8.00-16.00, pe klo 8.00-14.45