Kunnanhallitus, kokous 31.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 210 Muut asiat

Perustelut

Muut mahdollisesti esille tulevat asiat.

Päätös

Kunnanhallitus vaatii kunnan virkajohdolta vuoden loppuun mennessä kirjallisen selvityksen seuraavaan aiheeseen liittyen:

KH:n lista 17.10.2022

"Auran kunta on saanut syksyn 2021 tilastointipäivän perusteella rahoitusta 41 muusta kuin vaikeimmin kehitysvammaisesta pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaasta ja yhdestä (1) vaikeimmin kehitysvammaisesta pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaasta. Auran kunta on kuitenkin 6.10.2022 ilmoittanut Opetushallitukselle, että oikea lukumäärä on 12 ja vaikeimmin kehitysvammaisten pidennetyn oppilaiden oikea lukumäärä 0."

Kyseinen virhe tuottaa kunnalle 650 000 € takaisinmaksuvelvoitteen kuluvalta vuodelta ja 2021 vuoden takaisinmaksun määrää ei vielä tänään tiedetä. Kyseistä summaa ei löydy tämän vuoden budjetista.

On siis kiistaton seikka, että takaisinmaksu on yllättävä ja siihen ei ole kunnassa kyetty ajoissa varautumaan.

Jotta asioiden ja tapahtumien kulkuun ja vastuisiin saadaan kunnanhallituksessa selvyys, asiasta on tehtävä kirjallinen selvitys kunnanjohtajan toimesta vuoden 2022 aikana. Takaisinmaksu kun vaikuttaa olennaisesti kunnan maksuvalmiuteen ja ensi vuoden budjetin laadintaan.

Selvityksestä on ilmettävä, mitkä ovat olleet tässä kyseisissä asioissa mukana olleiden johtavien viranhaltijoiden velvollisuudet ja vastuut ja miksi on syntynyt laiminlyöntejä. Samalla on selvitettävä, miksi sisäinen tarkastus ei ole virhettä huomannut, koska kyseessä on kahden vuoden ajalta virheellinen tulkinta. Tarkastuslautakunnan toimintamahdollisuuksia asiassa ei tällä selvityksellä haluta mitenkään rajoittaa.

Raportissa on tuotava julki, millä korjaavilla toimenpiteillä kunnan operatiivinen johto varmistaa, että vastaisuudessa samalta virheeltä vältytään.

***************************************************

Kunnantalo on suljettuna 5.12. sekä 27. - 30.12.2022.

***************************************************

Marraskuussa kunnanhallituksen talousarviokokous 7.11. klo 9 alkaen ja toinen kunnanhallituksen kokous 28.11.

Joulukuussa valtuuston talousarviokokous 12.12. ja kunnanhallituksen kokous 19.12.

**************************************************

 

 

 

Tiedoksi

Johtoryhmä

Muutoksenhaku

Päätöksistä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta, koska asia päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.