Sivistyslautakunta, kokous 29.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 82 Yrityskylätoimintaan osallistuminen

AurDno-2022-469

Valmistelija

  • Taija Marttila, taija.marttila@aura.fi

Perustelut

Tiedoksi lautakunnalle päätös Auran perusopetuksen osalta Yrityskylätoimintaan osallistumisesta.

Yhtenäiskoulun lukuvuoden 2022-2023 vuosisuunnitelmaan ja Auran kunnan toimintakauden 2023(-2025) perusopetuksen talousarvioon kirjatun palveluajatuksen mukaisesti Auran perusopetuksen keskeisimmät arvot ovat: Ihmisyys, suvaitsevaisuus ja erilaisuuden hyväksyminen, sivistys ja tasa-arvo, työn tekemisen ja elinympäristön arvostaminen, terveet elämäntavat ja hyvä itsetunto. Palveluajatuksen mukaan koulut uudistavat ja kehittävät monipuolisesti lasten ja nuorten oppimista. Kouluissa käytetään monipuolisia ja vaihtelevia työtapoja. Talous ja nuoret TATin tavoitteena on, että jokainen nuori innostuu työelämästä, hallitsee omaa talouttaan ja haluaa toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä. Yhteistyösopimuksen mukaan toteutettava Yrityskyläkokonaisuus Auran kunnan perusopetuksen luokilla 6 ja 9 tukee kansallisen opetussunnitelman mukaisesti oppilaiden yhteiskunnan, työelämän, talouden ja yritteliäisyyden oppimista. 

Perusopetuksen toiminnan painopisteet toimintakaudelle 2023 (-2025) on kirjattu talousarvioon seuraavasti: Koulujen toiminnan painopistealueena on luoda toimintakulttuuria, joka edistää oppimista, osallisuutta, hyvinvointia ja kestävää elämäntapaa. Lapsille tuodaan myös yrittäjyyskasvatusta osana koulun työtä. Perusopetuksen tavoitteisiin on kirjattu yrittäjyyskasvatuksesta:

Yrittäjyyskasvatuksen lisääminen perusopetukseen

Eri oppiaineisiin tarjotaan yrittäjyyskasvatusta tukevaa oppimateriaalia

Yritysyhteistyö ja yhteistyö kunnan kehittämisjohtajan kanssa

Yrityskylävierailut, 6. ja 9. lk

Yrittäjävierailut ja muut siihen liittyvät tapahtumat

 

Päätöksen peruste

Auran kunnan hallintosääntö §27

Päätös

Auran kunnan perusopetus tekee yhteistyösopimuksen TAT ry:n kanssa ajalle 1.11.2022-31.5.2025 yhteistyösopimuksen ehtojen mukaisesti. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Sivistyslautakunta merkitsee perusopetuksen osallistumisen Yrityskylätoimintaan tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.