Tekninen lautakunta, kokous 2.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Auran Kuntoilijoiden esitys kalustohankinnasta

AurDno-2022-128

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Auran kuntoilijoiden (AKU:n) reitistön talvihoito tehdään tällä hetkellä v.2004 moottorikelkalla ja siihen kytkettävillä pääasiassa itsetehdyillä laitteilla. Moottorikelkan ylläpito on viime aikoina tullut AKU:lle kalliiksi ja kelkka alkaa olla elinkaarensa päässä. AKU ei itse pysty hankkimaan uutta kalustoa reitistön hoitamista varten. Reitistön kesähoitoa varten ei ole lainkaan kalustoa. AKU:n tämän hetken rahat menevät ladunhoitoon ja juokseviin kuluihin. AKU:n laturyhmä esittääkin Auran kunnalle toiveen uuden kaluston hankkimisesta. Hankittava kalusto olisi Auran kunnan ja AKU:n yhteiskäytössä. Uudeksi kalustoksi on ehdotettu traktorimönkijää, jonka avulla pystytään tekemään ladut ja reitistön kesähuoltoa.

Auran kunnalla olisi käyttöä myös mönkijälle talvikunnossapidossa, ulkoalueiden hoidossa ja vesihuollon maastokäynneillä.

 

Ehdotus

Esittelijä

Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Tekninen lautakunta esittää traktorimönkijän hankintaa vuodelle 2023, talousarvioon varataan erillinen määräraha hankintaa varten.

Traktorimönkijän käytöstä laaditaan erillinen sopimus Auran kuntoilijoiden kanssa.

Päätös

Päätös on päätösehdotuksen mukainen.

 

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Tekninen johtaja Kari Tuohi ja Auran kuntoiljat ovat neuvotelleet traktorimönkijän hankinnasta ja sen tulevasta käytöstä. Traktorimönkijän hankinnan suhteen on noussut 3 eri hankintamallia. Neuvotteluissa on päädytty alkuperäiseen malliin, jossa kunta hankkii traktorimönkijän. Tekninen lautakunta kuitenkin palautti Ulkoilulahdon mönkijän hankinnan asian valmisteluun 15.12.2022, koska hankintakustannukset ovat kasvaneet huomattavasti ja käyttötarpeet muuttuneet kevään päätöksen jälkeen. 

Asian uuden käsittelyn vuoksi Auran kuntoiljat on kutsuttu kokouksen alkuun kertomaan yhdistyksen toiminasta ja tulevista kalustotarpeista.

Auran kuntoilijoiden kanssa tehdään alueen hoitamista varten hoitosopimus.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Ulkoilulahdon hoitosopimuksen luonnos on oheismateriaalina ja sen hyväksymisestä päätetään kokouksessa.

Päätös

Kokouksen aluksi Auran kuntoilijat RY:n puheenjohtaja Anu Järvinen ja Sauli Nuolemo esittelivät Auran kuntoilijoiden toimintaa ja alueen eri harrastus- sekä ulkoilumahdollisuuksia. 

Lisäksi keskusteltiin alueen ylläpitoon liittyvistä töistä ja kalustotarpeesta. Esityksen ja keskustelun jälkeen Auran kuntoilijoiden edustajat poistuivat ja tekninen lautakunta jäi käsittelemään asiaa.

Tekninen lautakunta ei hyväksynyt esitettyä hoitosopimusta ja asia palautettiin valmisteluun.

Kustannusvaikutuksista ja vaihtoehdoista pitää tehdä laajempi selvitys.

Asian käsittelyä jatketaan seuraavassa kokouksessa.