Kunnanvaltuusto, kokous 20.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Kaavoituskatsaus 2023

AurDno-2018-12

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Perustelut

Maankäyttö- ja rakennuslain 7 §:n mukaan kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista, jotka eivät ole merkitykseltään vähäisiä. Siinä tulee selostaa lyhyesti kaava-asiat ja niiden käsittelyvaiheet sekä sellaiset päätökset ja muut toimet, joilla on välitöntä vaikutusta kaavoituksen lähtökohtiin, tavoitteisiin, sisältöön ja toteuttamiseen.

Auran asemanseudun taajaman, valtatie 9 liikennealueen ja Aurajokilaakson osayleiskaava (pinta-ala noin 4460 hehtaaria) hyväksyttiin kunnanvaltuustossa 17.1.2022. Osayleiskaava tuli kokonaisuudessaan voimaan 16.8.2022. Sweco Ympäristö Oy:n laatima osayleiskaava on maankäyttö- ja rakennuslain 42 §:n mukainen oikeusvaikutteinen yleiskaava.

Auran kunnassa asemakaavoitettu alue sisältää Asemanseudun taajaman (keskusta), sekä sen läheisyydessä VT 9:n varrella olevat erilliset Auranportin ja Kuovin teollisuusalueen asemakaavat. Näiden lisäksi Kirkonkulmalla on pieni asemakaava-alue. Kaava-alueita on laajennettu sitä mukaa, kun kunnalle on hankittu lisämaata kaava-alueiden läheisyydestä. Yhteensä asemakaavoitettua aluetta on noin 391 hehtaaria.
Eri aikoina laadittujen asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi ja toteutumattomien asemakaavojen muutostyöt ovat lähivuosien aikana ajankohtaisia. Alkuvuoden 2023 aikana vireillä oli kaksi asemakaavahanketta: Aurajoen rannan asemakaavan muutos sekä vanhan keskustan asemakaavan muutos.

Kaavoituskatsaus 2023 on pykälän liitteenä ja sen on laatinut aluearkkitehti Olli-Pekka Hannu.

Hallintosäännön 23.16 §:n mukaan kunnanhallitus päättää maankäyttö- ja rakennuslaissa tarkoitetun kaavoituskatsauksen hyväksymisestä.

Ehdotus

Esittelijä

Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää

  1. hyväksyä liitteenä olevan vuoden 2023 kaavoituskatsauksen ja
  2. esittää valtuustolle kaavoituskatsauksen tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Perustelut

Kunnanhallitus esittää valtuustolle kaavoituskatsauksen tiedoksi.

Päätös

Valtuusto totesi tietoon saatetuksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei voi tehdä valitusta, koska se koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.