Kunnanhallitus, kokous 27.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 50 Talouden alustava toteuma tammikuulta 2023

AurDno-2023-81

Valmistelija

  • Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Perustelut

Kunnan toimintuotot ovat tammikuun loppuun mennessä toteutuneet alustavan arvion mukaan eri tulolajeissa vaihtelevasti. Valtionavustusten siirtokirjaukset viime vuodelta kuluvalle vuodelle nostavat tulojen kokonaisuutta yli kymmeneen prosenttiin. Kunnan laskutusta ei kaikilta osin tehdä kuukausittain, joten yhden kuukauden tarkastelu ei anna tarkkaa kuvaa koko vuoden toteumiin nähden.

Toimintakustannusten toteuma on 933 663 euroa, joka on noin miljoona euroa vähemmän kuin vuosi sitten. Tämä johtuu sosiaali- ja terveyspalveluiden siirtymisestä kokonaisuudessan hyvivnvointialueiden tehtäväksi. Kustannuksiin tulee vielä pieniä muutoksia ennen kuin kausi suljetaan tammikuulta. Isossa kuvassa kunnan toiminta on ollut tammikuun ajan talousarvion mukaista.

Kunnan verokertymä on ollut tammikuun osalta vahva, valtionosuudet on tilitetty valtiovarainministeriön uusimman päätöksen mukaisesti, mikä oli noin 200 000  euroa alempi kuin talousarvion laadintavaiheessa saatu arvio valtionosuuksista.

Poistolaskentaa tammikuun osalta ei ole vielä tehty.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi tammikuun 2023 alustavan talouden toteuman.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.