Sivistyslautakunta, kokous 7.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 19 Alle 18-vuotiaiden liikuntavuorojen maksuttomuus

AurDno-2022-450

Valmistelija

  • Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Perustelut

Vapaa-aikalautakunta on kokouksessaan 8.11.2022 §42 päättänyt lähettää sivistyslautakunnalle jatkokäsittelyyn esityksen alle 18-vuotiaiden liikuntavuorojen maksuttomuudesta edistääkseen yhdenvertaisuutta lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksissa. Liikuntasalien eli OP-areenan, yhtenäiskoulun liikuntasalin ja kirkonkulman salin vuokratuntihinnoista päättää sivistyslautakunta.

Vuonna 2022 kunta sai liikuntatilojen vuokrauksesta tuloja seuraavasti:

Yhtenäiskoulun sali 817,50 €
OP-areena 5293,75

Taulukossa mainituissa tuloissa on huomioitu vain alle 18-vuotiaiden liikuntavuorot. Muiden käyttäjien osalta tuloja yhtenäiskoulun salista saatiin 517,50 € ja OP-areenan vuokrauksesta 740,00 €.

Liikunta-avustuksia jaettiin yhteensä 10 000 euroa. Vapaa-aikalautakunnan päätöksen mukaan saatua avustusta ei voi käyttää kunnan maksullisten sisäliikuntatilojen vuorojen maksamiseen.

Sisäliikuntatilojen vuokraamisen tuntihinnat on tarkistettu edellisen kerran vuonna 2018. Hinnasto on pykälän liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Sivistyslautakunta käy asiasta lähetekeskustelun. 

Päätös

Päätöehdostus: Sivistyslautakunta käy asiasta lähetekeskustelun. 

Muutettu päätösehdotus: Sivistyslautakunta päättää, että 1.8.2023 alkaen kunnan liikuntatilojen (OP-areena, yhtenäiskoulun liikuntasali ja kirkonkulman koulun sali) käyttö on maksutonta auralaisten yhdistysten alle 18-vuotiaiden liikuntavuoroille. Vapaa-aikalautakunta vahvistaa vuoronvarausperiaatteet seuraavaan liikuntatilojen vuorohakuun. 

Päätös: Muutetun päätösehdotuksen mukaisesti. 

 

Tiedoksi

Kirsi Kulmala