Lupajaosto, kokous 5.4.2023

§ 3 Rakennuslupa, Taateli Invest Oy

AurDno-2023-114

Valmistelija

  • Aki Vuorinen, Rakennustarkastaja, aki.vuorinen@poytya.fi

Perustelut

Taateli Invest Oy hakee rakennuslupaa kiinteistölle 19-417-3-91 liikuntahallin rakentamiselle (padel-halli).

Rakennus on kerrosalaltaan 1489 m2 ja tilavuudeltaan 12300 m3. Rakennus sijoittuu toimitilarakennusten korttelialueelle Portinkaaren suuntaisesti, kaavatonteille 552/3 ja 552/4, joiden yhteenlaskettu rakennusoikeus on 2060 m2. Rakennuksen pääpiirustukset ovat esityslistan liitteinä. Luvasta annetut naapurien huomautukset esitellään kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Aki Vuorinen, Rakennustarkastaja, aki.vuorinen@poytya.fi

Lupajaosto myöntää rakennusluvan kiinteistölle 19-417-3-91 seuraavin ehdoin: Rakennustyölle tulee hyväksyttää ennen aloituskokousta rakennustyön vastaava työnjohtaja. Lisäksi hankkeelle tulee hyväksyä KVV-​, IV- ja erityisalojen (sähkö)​ työnjohtajat.

Rakennustyön toteuttaminen edellyttää seuraavien toimenpiteiden ja katselmusten suorittamista: aloituskokous,​ pohjakatselmus, rakennekatselmus, LVI-​katselmus, käyttöönotto ja loppukatselmus. Aloituskokouksessa sovitut täydennykset lupaehtoihin ovat velvoittavia. Katselmukset on tilattava rakennusvalvonnasta.

Rakennushankkeeseen ryhtyvän on varmistettava,​ että rakentaminen tehdään tai on tehty maankäyttö-​ ja rakennuslain ja sen nojalla annettujen säädösten ja määräysten ja myönnetyn luvan mukaisesti. Hänen vastuullaan on myös huolehtia rakennustyön riittävästä valvonnasta ja tarkastamisesta.

Päätöksen päivämäärät lisätään pöytäkirjaan tarkastuksen jälkeen.

Päätös

ok

Kokouskäsittely

Myönnetään päätösehdotuksen mukaisesti.