Lupajaosto, kokous 11.5.2023

§ 9 Suunnittelutarveratkaisu, kiinteistö 19-417-5-16

AurDno-2023-115

Valmistelija

  • Aki Vuorinen, Rakennustarkastaja, aki.vuorinen@poytya.fi

Perustelut

Kiinteistölle 19-417-5-16 haetaan suunnittelutarveratkaisulla oikeutta muodostaa uusi rakennuspaikka, jolle rakennettaisiin omakotitalo, talousrakennus ja saunarakennus. Kiinteistöstä erotettaisiin noin 1,7 hehtaarin määräala, jolle rakentaminen tapahtuisi. Muodostettava kiinteistö olisi yleiskaavassa merkityn luonnon monimuotoisuuden erityisen tärkeän alueen ulkopuolella (luo-1).

Rakennettava pientalo olisi kooltaan enintään 200 m2, erillinen saunarakennus enintään 50 m2 ja kiinteistölle rakennettaisiin lisäksi piirustuksen mukainen lampi. Hakijan mukaan rakennuspaikka sijaitsee lähellä Auran kuntakeskustan palveluja (noin 4 km) ja liittyy olemassa olevaan taajaman ulkopuoliseen haja-asutusalueeseen. Rakennuspaikalle johtaa tie ja sähkö on läheisyydessä. Lisäksi hakijan mukaan rakennuspaikalla on rakentamiseen soveltuva kalliopohjainen maaperä. Naapurien kuulemisen yhteydessä ei ole ilmennyt hankkeelle vastustusta.

Hakijalla on kiinteistön omistajalta valtuutus hakea suunnittelutarveratkaisua.

Rakennusvalvonta on pyytänyt lausuntoa Varsinais-Suomen ELY-keskukselta ja Auran vesilaitokselta.

Kiinteistö ei sijaitse vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella, joten kiinteistöä ei velvoiteta liittymään kunnan vesi- tai jätevesiverkostoihin.

Rakennusluvan myöntämisen edellytykset suunnittelutarvealueella (maankäyttö- ja rakennuslaki, MRL 137. §)

  1. Rakentaminen ei aiheuta haittaa asemakaavoitukselle, yleiskaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle.
  2. Rakentaminen on sopivaa yhdyskuntateknisten verkostojen ja liikenneväylien toteuttamisen sekä liikenneturvallisuuden ja palvelujen saatavuuden kannalta.
  3. Rakentaminen on sopivaa maisemalliselta kannalta eikä vaikeuta erityisten luonnon- tai kulttuuriympäristön arvojen säilyttämistä eikä virkistystarpeiden turvaamista.

Suunnittelutarveratkaisu voidaan myöntää, koska myöntämisen edellytykset katsotaan täyttyvän.

Ehdotus

Esittelijä

  • Aki Vuorinen, Rakennustarkastaja, aki.vuorinen@poytya.fi

Lupajaosto myöntää oikeuden uuden rakennuspaikan muodostamiseksi kiinteistölle 19-417-5-16.

Päätös

Hyväksytään päätösehdotuksen mukaisesti.

 

Mahdollinen esteellisyys: Erkka Hirvensalo ei tunne hakijaa.


Muutoksenhaku

Tehdystä päätöksestä saa tehdä kirjallisen hallintovalituksen se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen).
Valitus tehdään 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista Turun hallinto-oikeudelle, jonka yhteystiedot ovat:


- käynti- ja postiosoite Sairashuoneenkatu 2-4, 20101 Turku
- puhelinvaihde 029 5642410
- sähköposti turku.hao@oikeus.fi
- aukioloaika ma-pe klo 8.00-16.15

Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet 

Valituskirjelmässä on ilmoitettava
- valittajan nimi, asuinkunta, postiosoite ja puhelinnumero, johon valittajalle
voidaan toimittaa asiaa koskevat ilmoitukset
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi
- muutosvaatimuksen perusteet

Valituskirjelmä on valittajan tai kirjelmän muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjelmän, siinä on mainittava myös laatijan asuinkunta.

Valituskirjelmään on liitettävä alkuperäisenä tai jäljennöksenä päätös, johon valittamalla haetaan muutosta, selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta sekä asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.

Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valitusasiakirjat toimittaa ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä.

Hallintovalitus on tehtävä kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta sitä päivää lukuun ottamatta. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän (7) päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Päätöstä koskevia pöytäkirjanotteita ja liitteitä voi pyytää Auran kunnan kirjaamosta:

Postiosoite: Tuulentie 1, 21381 Aura
Käyntiosoite: Tuulentie 1
Sähköpostiosoite: kunta@aura.fi
Puhelin: 02 - 486 430