Tekninen lautakunta, kokous 31.5.2023

§ 46 Kiinteistöstrategia

AurDno-2021-134

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Kunnan tehtävänä on järjestää kuntalaisille palveluja, jotka rahoitetaan pääosin verovaroin. Kuntalaisten tarvitsemista palveluista päättävät vaalein valitut luottamushenkilöt. Palveluiden tuottamista varten tarvitaan erilaisia resursseja kuten koneita ja laitteita, henkilökuntaa, toimitiloja sekä muita palveluita ja materiaaleja. Kun tarkastellaan kunnan toimitiloja, voidaan todeta, että ne muodostavat palveluineen ovat keskeisen resurssin kunnan palvelutuotannossa.

Kiinteistöstrategia sisältää kuvauksen Auran kunnan keskeisistä kiinteistöistä, rakennuksista ja huoneistoista, näiden tuotoista ja kuluista yleistasolla sekä suunnitelman eri toimenpiteistä strategiakaudelle. On huomattava, että tässä kiinteistöstrategiassa ei ole avattu kaikkia teknisiä perusteita, eikä siitä näin ollen löydy korjausvelkalaskelmaa tai kattavaa listausta tehdyistä korjaustoimenpiteistä. On huomionarvoista, että kaikkia näitä tarkan tason selvityksiä ei ole ollut käytettävissä strategian laatimisen yhteydessä, vaan ajatus on se, että näitä tarkentavia tietoja ja selvityksiä teetetään tarpeellisilta osin kiinteistöstrategiakauden aikana toimenpideohjelman mukaisesti.

Kiinteistöstrategian tavoitteena on esittää kiinteistöomaisuuden nykytila, tulevaisuuden tavoitteet kiinteistöomaisuudelle sekä toimenpiteet, joilla näihin tavoitteisiin päästään. Ylläpito-osiossa käsitellään eri kiinteistöjen ja rakennusten ylläpidon ja kehittämisen periaatteet. Kiinteistöstrategiassa strategiakaudella 2023–2026 korostuu kiinteistökannan muokkaaminen siten, että jäljelle jäävät kiinteistöt, rakennukset ja huoneistot palvelevat kunnan ydintoimintaa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Tekninen lautakunta hyväksyy kiinteistöstrategian luonnoksen ja lähettää sen edelleen kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

Kiinteistöstrategia luonnos oheismateriaalina.

Päätös

Kiinteistöstrategiaan tehdään vielä täydennyksiä ja korjauksia. Luonnosta käsitellään uudestaan täydennysten jälkeen ja lähetetään kunnanhallituksen käsiteltäväksi.