Elinvoimatyöryhmä, kokous 4.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Muut asiat

Perustelut

Muut asiat

Ehdotus

Esittelijä

  • Anna-Mari Alkio, anna-mari.alkio@aura.fi

Käydään läpi muut esille tulevat asiat.

Päätös

Kävimme läpi elinvoimatyöryhmän jäsenten ajankohtaiset kuulumiset. Merkittiin tiedoksi seuraavat asiat:

Kansalaisopisto: Myös kansalaisopisto pystyy toteuttamaan erilaisia koulutuksia yrityksille joustavasti, kannattaa olla tarpeiden myötä yhteydessä.

Auranmaan Nuorkauppakamari: Tekevät parhaillaan ensi vuoden toimintasuunnitelmaa ja tekevät mielellään yhteistyötä erilaisissa elinvoimaan liittyvissä hankkeissa ja projekteissa. Käyttävät sosiaalista mediaa toiminnassaan vahvasti hyväksi ja voivat tuoda sitä kautta esille myös paikallista yrittäjyyttä ja elinvoimaan liittyviä asioita.

Novida: Novidassa on alkanut juuri tuotekehityksen erikoisammattitutkinto, jonka ryhmä tuli nopeasti täyteen. Lisäksi heillä on mahdollisuus toteuttaa yrittäjyyden ammattitutkintoa jo toimiville yrittäjille. Johanna Beilinson toimittaa yrittäjille lähetettävää infoa Anna-Marille, joka voi välittää sen eteenpäin.

Yksinyrittäjä (Janne Heikola): Ysitien varrella edelleen tyhjää toimitilaa tarjolla yritystoiminnalle sekä kokoustilat löytyvät myös.

Työnantajayritys (Henri Valkepää): Yritykset toivovat edelleen positiivisia uutisia elinkeinoelämän kentältä. Positiivista on se, että myös kilpailevat yritykset voivat tehdä hyvää yhteistyötä ja auttaa toisiaan.

Luottamushenkilö (Arvo Laakso): Hienoa toimia yhdessä, elinvoimatyöryhmän tehtävä osana kunnan elinkeinopalvelutoiminnan kehittämistä on hyvä säännöllisesti tuoda esille.

Luottamushenkilö (Jukka Leino): Talousraami tiukkenee, talouskuri on välttämätön ja talouden tasapainoitusohjelmaa joudutaan pohtimaan. Koululaajennuksen suunnittelu on tulossa, ensi kesänä pitäisi saada tietoon Varhan tuleva palvelukartta.

Auran Yrittäjät ry: Yritteliäs Auranmaa-lehti oli Yrittäjiltä iso ponnistus, 11.000 lehteä lähti auranmaalaisiin postilaatikoihin. Auran Yrittäjät olivat myös mukana joulunavauksessa. Tiedoksi myös, että Varsinais-Suomen Yritäjät tulevat kokoustamaan Aurasaliin 7.12., jossa valitaan uusi puheenjohtaja.