Elinvoimatyöryhmä, kokous 6.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Ajankohtaiset elinvoima-asiat

Perustelut

Elinvoimatyöryhmän jäsenten alustukset oman organisaation ajankohtaisista asioista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Miia Lehtonen, miia.lehtonen@aura.fi

Merkitään ajankohtaiset asiat tietoon saatetuksi.

Päätös

Kokouksessa keskusteltiin jokaisen jäsenen esiintuomista ajankohtaisista elinvoimaa koskevista asioista. Keskusteluun nousi mm. työvoiman ja työnantajien kohtaaminen, työvoiman saatavuus alueelle sekä yritysten alueellinen yhteistyö mm. koulutuksen toteuttamisessa yhteistyössä koulutuksen järjestäjien kanssa. Kansalaisopiston kautta on mahdollista saada suomen kielen opetusta.
Nuorkauppakamarin tavoitteena on tarjota paikallisille yrittäjille kohtaamisen paikkoja. Syksyllä on tulossa mm. Elinvoimafoorumi ja Yrittäjägaala.
Auran yrittäjät mielellään esittelevät toimintaansa Yrittäjien aamukahvit -tilaisuudessa syksyllä.
Töihin maalle -hanke nähtiin hyvänä yli kuntarajojen ylittävänä yhteistyön foorumina.
 

Elinvoimajohtaja kertoi kunnan terveiset. Uusi Elävän virran kunta -esite on julkaistu.Interaktiivisen esitteen voi lukea myös sähköisesti tästä linkistä: https://www.esitteemme.fi/Aura/WebView. Auran Aurinkoviikko järjestetään 12.-18.6. Uutena kokonaisuutena ovat kuntapäivät. Tapahtumatiedotteen voi lukea myös sähköisesti tästä linkistä: Aurankukka, kesä 2023. Auran kunta on mukana OKRA Maatalousnäyttelyssä yhteisosastolla Pöytyän, Marttilan ja Koski Tl:n kanssa. Yhteisosaston teeman Töihin maalle! Sovittiin, että elinvoimatyöryhmän jäsenet osallistuvat OKRAssa Auran kunnan esittelyyn. Miia laittaa vuorolistat kaikille tiedoksi.

Kunnanjohtaja toi tiedoksi Metsä-Halavan infran rakentamisen, kaavoituksen junaselvityksen ajankohtaisen tilannekatsauksen.

Keskustelua syntyi myös yleisesti työvoiman saatavuudesta ja yritysten tilanteesta Aurassa.