Sivistyslautakunta, kokous 23.4.2024

§ 24 Perusopetuksen tilannekatsaus

AurDno-2024-146

Valmistelija

  • Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Perustelut

Sivistyslautakunta on pyytänyt raporttia perusopetuksen oppilaskehityksestä, yleisesti tilannekatsausta koulun työyhteisöä tukevasta työstä, erityisen tuen suunnasta tulevaisuudessa sekä sähköisten oppimateriaalien käyttöönotostä osana talouden tasapainottamisen toimenpiteitä.

Auran yhtenäiskoululla on tehty kohdennetusti työyhteisöä tukevaa työtä vuoden 2023 alusta alkaen. Tämän aikana on keskitytty erilaisten työtä tukevien rakenteiden ja työyhteisön yhteisten toimintatapojen selkeyttämiseen sekä tarkasteltu rehtorin ja apulaisrehtorin työnkuvia. Työnkuvien muutoksiin liittyvä kokeilu saatiin käyntiin alkuvuodesta 2024 ja kokeilu on käynnissä kevätlukukauden ajan. Työnkuviin liittyvä välitilannekatsaus pidettiin huhtikuun alussa. Sairauspoissaolot ovat edelleen korkealla tasolla, eikä niiden määrä ole koronavuosien jälkeen tasoittunut, vaan näkyvissä on pikemminkin kasvua poissaolopäivissä.

Sähköisten materiaalien käyttöönotosta, digitaalisten laitteiden hankinnasta ja aiheeseen liittyvästä koulutustarpeesta on tehty kysely yhtenäiskoulun henkilökunnalle. Rehtori esittelee kyselyn tulokset kokouksessa.

Pykälän oheismateriaalina on raportti talouden tasapainottamiseen liittyvästä taustaselvityksestä. Hyvinvointijohtaja ja rehtori avaavat perusopetuksen kokonaisuutta kokouksessa.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Sivistyslautakunta merkitsee tiedoksi perusopetuksen tilannekatsauksen.

Päätös

Päätösehdotuksen mukaan.