Kunnanhallitus, kokous 20.5.2024

§ 102 Täyttölupa hankekoordinaattorin tehtävään Aurajoentien tarinat heräävät eloon- hankkeelle

AurDno-2024-196

Valmistelija

  • Anna-Mari Alkio, anna-mari.alkio@aura.fi

Perustelut

Aurajoentien tarinat heräävät eloon- hanke sai Varsinais-Suomen liitolta myönteisen rahoituspäätöksen maakuntahallituksen kokouksessa 22.4.2024. Päätöksen perusteluina todetaan, että hanke tukee maakuntaohjelman matkailuun ja rikkaaseen kulttuurihistoriaan liittyviä toimenpiteitä. Viiden kunnan alueelle sijoittuva matkailutie on valtakunnallisesti tunnustettu, sillä se sai matkailutiestatuksen Väylävirastolta tammikuussa 2021. Tarinallistaminen digitaaliseen muotoon tuo paikalliset palvelut helposti saavutettavaksi ja mahdollistaa uudenlaiset kulttuuri- ja taidekokemukset.

Hanke kartoittaa tien varteen sijoittuvat kansallista ja paikallista historiaa ammentavat tapahtumat ja todenperäiset tarinat sekä kirjallisista että paikallisista lähteistä ja mahdollisuuksien mukaan kerää myös "kylien vanhimpien" kertomat myytit, jotka saattavat olla ne kiinnostavimmat yksityiskohdat. Kaikki kiinnostava puetaan lyhyiden tarinoiden muotoon sekä tekstiksi, äänitteiksi että mahdollisuuksien mukaan videoiksi. Tarinat elävät sekä paikan päällä että verkossa. Tarinoiden sijaintipaikat kyltitetään pienikokoisin qr-koodilla varustetuin kyltein, mutta tärkein on internet-selaimella saavutettava sisältö: teksti, kuvat, äänitteet, ehkä jopa videot. Hanke keskittyy sisällön keräämiseen, muokkaamiseen ja tuotantoon, eikä hankkeessa oteta käyttöön tai luoda uusia sovelluksia. Hankkeen tuloksena on valmis palvelukonsepti, digitaaliseen muotoon viety tien tarina, joka koostuu kymmenistä paikkaan, yritykseen, henkilöön tai tapahtumaan liittyvästä tarinasta. Tarinat ovat helposti kenen tahansa puhelimella saavutettavissa ja ne toimivat sekä yksin että kartasta seurattavana tarinatienä. 

Hankekoordinaattorin tehtävänä on koordinoida hankkeen toteutusta ja vastata hankkeen etenemisestä aikataulussa. Tehtäviin kuuluu hankkeen operatiivinen toiminta, tiedottaminen sekä yhteydenpito hankkeen sidosryhmiin.

Tehtävän hinnoittelutunnus on 019999, KVTES liitteen 1 mukainen hinnoittelematon tehtävä. Tehtäväkohtainen palkka hankekoordinaattorilla vastaavassa tehtävässä on ollut 3000 €. Kunnan TVA-järjestelmässä hankekoordinaattorin tehtävää ei ole. Tehtävä sisältää myös iltatyötä ja päivittäinen työaika painottuu toimistotyöaikaan. Tehtävä on kokoaikainen ja siinä noudatetaan toimistotyöaikaa 36,25 h/vko. Hanke kestää vuoden ja alkaa 1.9.2024.

Hankkeen palkka- ja muille kuluille on omarahoitusosuuden mukainen varaus vuoden 2024 talousarviossa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää täyttöluvan hankekoordinaattorin tehtävään ajalle 1.9.2024-31.8.2025 edellä selosteessa eritellyin perustein.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.