Kunnanhallitus, kokous 13.5.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 90 Vanhustentalon vuokrien ja maksujen tarkistus

AurDno-2019-158

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Kunnan hallintosäännön 23§ mukaan kunnanhallitus päättää, kohdan 9 mukaisesti vuokrien yleiskorotusten toimeenpanemisesta, vuokrasopimusten yleiskorotusten toimeenpanemisesta vuokrasopimusten ja kunnanhallituksen antamien perusteiden mukaisesti.

Asuinhuoneistojen vuokrauksesta annetun lain (481/95) mukaan vuokranantaja voi halutessaan korottaa vuokraa. Vuokranantajan on halutessaan korottaa vuokraa ilmoitettava korotuksesta ja sen perusteista sekä uudesta vuokrasta vuokralaiselle kirjallisesti. Korotettu vuokra tulee voimaan aikaisintaan kahden kuukauden kuluttua ilmoituksen tekemistä lähinnä seuraavan vuokranmaksukauden alusta.

Tilastokeskuksen laskema kuluttajahintojen vuosimuutos oli helmikuussa 1,3 prosenttia. Vuokria on tarkistettu viimeksi vuonna 2015.
 

Ehdotus

Esittelijä

Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Kunnan omistuksessa olevan vanhustentalon huoneistojen vuokraa korotetaan 1.8.2019 alkaen. Vanhustentalolla on kahdeksan asuntoa ja niiden kunto jakaantuu kolmeen eri tasoon: kokonaan peruskorjattuja 3kpl, pesuhuoneet korjattu ja pintaremontti 2kpl, 3kpl alkuperäisessä kunnossa.

- Peruskorjattu 11,35 €/M2/kk, uusi vuokra 11,70 €/m2/kk
- Pintaremontoitu 8,70 €/m2/kk, uusi vuokra 9,70 €/m2/kk
- Alkuperäinen 8,70 €/m2/kk, uusi vuokra 9,00 €/m2/kk
- Sauna maksu 6€/kk, uusi 8€/kk (Vanhusten talo ja Vanhustentaloyhdistys). Muille 5€/krt/h.

As Oy Auran Halavanpuiston osakehuoneistojen vuokraa korotetaan 1.7.2019 alkaen. Halavanpuistossa on kaksi asuntoa ja toiseen niistä tehdään pintaremontti.

- Alkuperäinen 10,05 €/m2/kk, uusi vuokra 10,30 €/m2/kk
- Pintaremontoitu 10,05 €/m2/kk, uusi vuokra 10,70 €/m2/kk

Korotuksen perusteena on yleinen kustannustason nousu, alueen yleinen vuokrataso ja investointi/korjauskulut.

Tekninen lautakunta esittää korotusta edelleen kunnanhallituksen päätettäväksi.

Päätös

Tekninen lautakunta hyväksyi esitetyt korotukset ja lähettää ne edelleen kunnanhallituksen päätettäväksi.

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Joki, Kunnanjohtaja, mika.joki@aura.fi

Kunnanhallitus hyväksyy teknisen lautakunnan esityksen vuokrien korotuksiin.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Vuokralaiset, vuokrien laskutus, kirjanpito, sosiaalitoimi

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimus osoitetaan kunnanhallitukselle ja toimitetaan keskushallintoon. Oikaisuvaatimus on tehtävä neljäntoista (14) päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Jollei muuta näytetä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemäntenä (7.) päivänä sen jälkeen, kun asiakirja on annettu postin kuljetettavaksi. Saantitodistusta vastaan lähetetystä päätöksestä katsotaan saadun tieto saantitodistuksen osoittamana päivänä. Erillistä tiedoksisaantitodistusta käytettäessä päätöksestä katsotaan saadun tieto todistukseen merkittynä päivänä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Sähköinen asiakirja täyttää myös kirjallisen asiakirjan vaatimuksen. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

- päätös, johon vaaditaan oikaisua

- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi

- millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Vaatimuksen perusteineen on käytävä ilmi oikaisuvaatimuksesta. Tekijän on allekirjoitettava oikaisuvaatimus ja siinä on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä saa kunnan keskushallinnosta.

Keskushallinnon yhteystiedot:
käyntiosoite Nikkarinkuja 8, Aura
postiosoite Auran kunta, PL 24, 21381 Aura
puhelinvaihde (02) 486 430
sähköposti kunta@aura.fi
avoinna ma - to klo 8.00-16.00, pe klo 8.00-14.45