Kunnanhallitus, kokous 28.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 60 Täyttölupa määräaikaisen puistotyöntekijän tehtävään

AurDno-2021-128

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Teknisessä toimessa ei ole tällä hetkellä riittävästi henkilöresursseja yleisten alueiden hoitoon ja kunnossapitoon.

Vuonna 2019 puistoalueita hoidettiin Käyrän vankilasta ja työpajalta saaduilla resursseilla. Tällä hetkellä näistä edellä mainituista ei ole kummastakaan saatavilla työntekijöitä.

Vuonna 2020 ja 2021 nurmi- ja puistoalueita hoitivat määräaikainen puistotyöntekijä sekä kesätyöntekijät. Kaikkia istutuksia ja istutettuja alueita ei saatu hoidettua.

Jotta voitaisiin varmistaa Auran kunnan yleisten alueiden asianmukainen kunnossapito ja hoito, on puistotyöntekijän palkkaaminen määräaikaiseen työsuhteeseen perusteltua.

Auran kunnan sisäisessä rekrytoinnissa on nurmi-ja puistoalueiden hoitamiseen löytynyt tehtävään sovelias henkilö, joka on osoittanut tehtävään soveltuvan ammattitaitonsa viime kesänä. Lisäksi tämän henkilön palkkaamiseen haetaan palkkatukea ja alustavasti saatu hyväksyttypäätös.

Puistotyöntekijän suuri työmäärä painottuu varsinaiseen kasvien kasvukauteen ja on määräaikainen. 

Puistotyöntekijän tehtäviin kuuluvat nurmi- ja puistoalueiden hoito ja kunnossapito, yleisten alueiden siisteys, kesätyöntekijöiden ohjaaminen, nurmikonleikkuu, haravointi, syys-lehdet, jne. Työpaja osallistuu nurmi-ja puistoalueiden hoitoon mikäli mahdollista. Työpaja on hoitanut viime vuosina ainakin kesäkukkien hoitamisen.

Puistotyöntekijän lisäksi puistoalueita hoitamaan olisi tulossa seitsemän kesätyöntekijää. Kuusi kesätyöntekijää on tarkoitus ottaa kahden viikon ajaksi, kesä-heinäkuun ajalle. Kirkonkulman koululle on tarkoitus palkata erikseen yksi kesätyöntekijä, joka hoitaa kesä-heinäkuun aikana kirkonkulman nurmi-ja puistoalueiden hoidon. Kesätyöntekijöiden tehtäviin kuuluu nurmialueiden hoito, rikkaruohojen kitkentä ja istutusten kastelu.

Auran kunnalla on lisäksi useita istutettuja alueita (n.50 kpl), joiden hoitamiseen ei ole varattuna henkilöresursseja. Istutettujen alueiden hoitaminen olisi taloudellisesti järkevintä kunnan omana työnä. Istutetuilla alueilla on mm. pensaiden ja puiden leikkausta, perennaistutusten hoitoa ja lannoitusta. Lisäksi teknisellä toimella on tavoitteena kevään aikana tehdä uusia istutuksia Sillankorvantielle ja Puistotien varteen perustaa uusi perinnebiotooppi alue, mikä liittyy pölyttäjä hyönteis aloitteeseen. Näiden uusien alueiden perustamiseen ja vanhojen aluiden hoitamiseen tarvitaan erityisosaamista ja lisää henkilöresursseja. Työntekijä tarve on määräaikainen ja keskitty kasvien kasvukauden ajaksi.

Tekniseen toimeen on saapunut hakemus työharjoittelua varten. Hakijalla on puutarhurin perustutkinto sekä laaja koulutus ja kokemus puistoalueiden hoidosta. Mikäli työharjoittelu hyväksytään saataisiin edellä mainitut työtehtävät hoidettua ja uudet alueet perustettua. Harjoittelujakso olisi määräaikainen, palkallinen ja osa-aikainen (6h päivä, 3krt viikossa). Harjoittelujakso koskee maisemasuunnittelun hortonomi opiskelua. Tekninen tomi esittää puutarhurin palkkaamista määräaikaiseen työsuhteeseen, näihin edellämainittuihin lyhytkestoisiin tehtäviin.

Tehtävien palkkauksen ehdot määräytyvät kunnallisen teknisten sopimuksen ja kunnan TVA-järjestelmän mukaan. Hinnoittelutunnus on 50104018. Puistotyöntekijän tehtäväkohtainen palkka on 1780,83 €/kk ja puutarhurin tehtäväkohtainen palkka 1964,45 €/kk kokoaikaisissa palvelussuhteissa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää luvan puistotyöntekijän palkkaamiseen palkkatuella ajalle 25.4.2022 – 4.11.2022 ja puutarhurin palkkaamiseen ajalle 19.4.2022 - 16.6.2022 esittelyteksissä esitetyn mukaisesti.

 

 

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tekninen johtaja

Muutoksenhaku

Päätöksistä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta, koska asia päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.