Kunnanhallitus, kokous 28.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 56 Henkilöstötilinpäätös vuodelta 2021

AurDno-2022-136

Valmistelija

  • Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Perustelut

Kuntalain 115 §:n mukaan kunnan on toimintakertomuksessaan esitettävä tiedot kunnan henkilöstöstä. Tilinpäätös-kirjassa henkilöstöstä esitetään keskeiset tiedot ja sen lisäksi hallintotoimistossa on laadittu laajempi henkilöstöraportti tilikaudelta. Raportin laadinnassa noudatetaan Kuntatyönantajan suosituksia.

Koronaviruspandemia hallitsi koko tilikauden kunnan toimintaa jokaisessa yksikössä. Koko henkilöstö on joutunut edelleen joustamaan muuttuvien koronaohjeistusten maailmassa. Kunnan työtehtävien tekemisestä etätyönä tuli rutiinia niissä tehtävissä, joissa etätyötä voidaan tehdä.

Henkilöstön määrä pysyi samalla tasolla kuin edellisenä vuonna. Palkkasumma ja palkan sivukulut nousivat edelliseen vuoteen verrattuna lähes yhdeksän prosenttia. Suurimmat ylitykset talousarvioon nähden tulivat sijaisten palkoissa ja muissa palkoissa, joissa on esimerkiksi hankeavustuksilla palkattujen henkilöiden palkat. Terveysperusteisten poissalojen aleneva tavoite jäi saavuttamatta, keskimäärin poissaoloja oli 14,1 päivää. Yhteistyö työterveyshuollon kanssa oli hyvää ja toiminta painottui lakisääteiseen ennalta ehkäisevään työterveyshuoltoon.

Raportti on liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus merkitsee henkilöstöraportin tietoon saatetuksi ja esittää sen edelleen tiedoksi tarkastuslautakunnalle ja valtuustolle.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksistä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta, koska asia päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.