Kunnanhallitus, kokous 28.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 59 Täyttölupa määräaikaisen liikuntaneuvojan tehtävään

AurDno-2022-139

Valmistelija

  • Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Perustelut

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Auran kunnalle valtionavustusta 7000,00 euroa liikunnallisen elämäntavan paikalliseen kehittämiseen ajalla 1.4.-31.12.2022. Valtionavustuksen osuus kokonaisrahoituksesta on 50 % ja Auran kuntaan kohdistuva osuus kustannetaan vapaa-aikatoimeen varatusta liikunnan talousarviosta.  

Hankkeen tavoitteena on keskittyä vähän liikkuviin aikuisiin, erityisenä kohderyhmänä työelämän ulkopuolella olevat henkilöt sekä varusmiespalvelukseen siirtyvät.  

Hankkeeseen palkattavan liikuntaneuvojan tehtävänä on suunnitella ja ohjata liikunnalliseen elämäntapaan antamalla yksilöohjausta sekä järjestämällä ryhmätoimintoja. Toimenpiteillä ehkäistään liikkumattomuuden tuomia terveydellisiä haittoja sekä innostetaan liikkumiseen ja mahdollistetaan matalan kynnyksen liikunnan harrastaminen omassa kunnassa. Hankkeen toiminnot ovat asiakkaille maksuttomia. Liikuntaneuvoja palkataan kokoaikaisena ajalle 1.6.-31.10.2022. Ennen liikuntaneuvojan rekrytointia hankkeeseen nimetty ohjausryhmä valmistelee tulevien asiakkaiden palvelupolkua.

Hanketta hallinnoi vapaa-aikatoimi ja se toteutetaan yhteistyössä sosiaalitoimen kanssa.  

Palkattavan liikuntaneuvojan tehtävän hinnoittelutunnus on 02VAP060 ja tehtäväkohtainen palkka 2109,30 €. Tehtävä on kokoaikainen ja siinä noudatetaan yleistyöaikaa.  

Talousarvion täytäntöönpano-ohjeen mukaan kaikkiin yli kahden viikon mittaisiin työsuhteisiin on haettava kunnanhallitukselta täyttölupa. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää täyttöluvan liikuntaneuvojan tehtävään ajalle 1.6.-31.10.2022. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Vapaa-aikasihteeri

Muutoksenhaku

Päätöksistä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta, koska asia päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.