Perusturvalautakunta, kokous 6.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 35 Ilmoitus yksityisten sosiaalipalveluiden tuottamisesta (Tukihenkilöpalvelut Kult)

AurDno-2022-151

Valmistelija

  • Sirpa Kunnas, Sosiaalijohtaja, sirpa.kunnas@aura.fi

Perustelut

Yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain 11 §:n mukaan yksityisten sosiaalipalvelujen tuottajan, joka tuottaa muuta kuin ympärivuorokautisia sosiaalipalveluja, on tehtävä kirjallinen ilmoitus toiminnastaan ennen sen aloittamista tai olennaista muuttamista kunnan toimielimelle siinä kunnassa, jossa palvelua tuotetaan. Ilmoituksessa on annettava lain 8 §:n 2 momentissa edellytetyt tiedot palvelun tuottajasta ja palvelutoiminasta.

Janina Kult on toimittanut Auran kunnan perusturvalautakunnalle 01.03.2022 ilmoituksen yksityisen sosiaalipalvelun (Tukihenkilöpalvelut Kult) tuottamisesta Auran kunnan alueella. Yrityksen toimintaa on myös muissa Varsinais-Suomen kunnissa. Toiminnan suunniteltu aloittamispäivä on 1.3.2022. Yrityksen kotipaikka on Masku. Janina Kult on yrityksen vastuuhenkilö ja yrityksen ainoa työntekijä. Janina Kult on koulutukseltaan sairaanhoitaja (AMK).

Toiminimi Tukihenkilöpalvelut Kult tuottaa palvelut alihankintana Suur-Salon tukipalvelut Oy:n kautta. Yrityksen palveluita ovat mielenterveystyö, päihteettömyyttä tukeva työ, perhetyö, sosiaalinen kuntoutus, lapsen ja vanhemman välisen tapaamisen valvonta, avomuotoinen perhekuntoutus sekä tukihenkilötoiminta. Palvelua tuotetaan moniammatillisesti yhteistyössä Suur-Salon tukipalvelut Oy:n ja kuntien kanssa. Asiakkaina ovat lapset, nuoret, lapsiperheet, vanhukset, kehitysvammaiset sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujat.

Ilmoituksen liitteinä ovat kaupparekisteriote, toimintasuunnitelma, tietosuojaseloste sekä jäljennökset vastuuhenkilön tutkinto- ja työtodistuksista. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Sirpa Kunnas, Sosiaalijohtaja, sirpa.kunnas@aura.fi

Perusturvalautakunta esittää lausuntonaan, että ilmoitus täyttää yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain 8 §:n vaatimukset ja että toiminimi Tukihenkilöpalvelut Kult voidaan merkitä yksityisten sosiaalipalveluiden palveluntuottajien rekisteriin ilmoituksenvaraisena sosiaalipalveluna (Laki yksityisistä sosiaalipalveluista 922/2011 § 13). Auran kunta ilmoittaa hyväksyvänsä yrityksen toiminnan alueellaan, ja toimittaa ilmoituksen liitteineen Lounais-Suomen aluehallintovirastolle rekisteröitäväksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.