Sivistyslautakunta, kokous 24.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 38 Lautakunnan talousarvion toteuma ajalta tammikuu - maaliskuu 2022

AurDno-2022-231

Valmistelija

  • Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Perustelut

Kunnan kirjanpito on maaliskuun osalta valmistunut. Huhtikuun kirjauksista puuttuu vielä joitakin tietoja, mutta luvut ovat suuntaa antavia. Lautakunnan tuotot ova toteutuneet maaliskuussa selkeästi yli talousarvion tasaisen toteuman, prosentilla 45%. Kustannukset ovat hieman alle tasaisen toteuman noin 22 prosenttia. Huhtikuun osalta kokonaisuus on saman suuntainen, joskin pieniä eroja löytyy tehtäväkohtaisesta tarkastelusta niin tulojen kuin kustannusten toteutumine suhteen. Mitään hälyyttävää ei ole tällä hetkellä näköpiirissä.

Toiminnallisesti alkuvuotta on leimannut uusien esihenkilöiden aloittaminen organisaatiossa. Vapaa-aikasihteeri, kirjastonjohtaja ja rehtori aloittelivat viroissaan helmi-maaliskuussa. Vapaa-aikasihteerin tehtäviin lisättiin vastuu vapaasta sivistystoimesta ja kirjastosta. Sijaisten rekrytointi etenkin varhaiskasvatuksen ja opetuksen tehtäviin vaikeutui vuoden alkupuoliskolla merkittävästi aiemmasta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Sivistyslautakunta merkitsee talouden toteuman vuoden ensimmäisestä neljänneksestä tietoon saatetuksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.