Tekninen lautakunta, kokous 27.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 28 Laitosmiehen palkkaaminen

AurDno-2022-193

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Kunnanhallitus on myöntänyt tekniselle toimelle luvan laitosmiehen toimen täyttämiseen 1.4.2022 alkaen. Uuden laitosmiehen toimenkuvasta puolet muodostuisi vesihuollon tehtävistä ja puolet kiinteistötoimen tehtävistä.

Auran kunnalla on yksi päätoiminen laitosmies, joka ylläpitää vesihuoltojärjestelmiä ja kaksi kiinteistön hoitajaa, jotka avustavat vesihuollon päivystyksessä. Auran kunnan vesihuoltojärjestelmän laajuuden huomioiden, yksi päätoiminen huoltomies ehtii hoitamaan normaalit huoltotoimenpiteet. Putkirikoissa ja muissa häiriötilanteissa ulkopuolinen apu on välttämätöntä. Laitosmiehen ollessa lomilla tai muutoin estynyt työtehtävistä ei ulkopuolisten ja päivystävien kiinteistöhoitajien asiantuntemus riitä ylläpitämään vesihuoltojärjestelmää. Toimintavarmuuden turvaamiseksi vesihuoltoon syytä rekrytoida toinen kokopäivänen vesihuollon laitosmies. Lisäksi tänä vuonna Horsmanhaan peruskorjaus työllistää rakennusmestarin ja verkostonhoitajan tiiviisti kesäkausiksi, mikä lisää resurssitarvetta. Horsmanhaan rakentamiseen on investoinneissa budjetoitu yhden henkilön työpanos.

Myös kiinteistöjen ja muiden hoidettavien alueiden määrä on kasvanut viime vuosina. Nykyisillä resursseilla ei pystytä ylläpitämään kaikkia alueita riittävässä laajuudessa.

Laitosmiehen/kiinteistöhuoltomiehen  tehtävä on laitettu avoimeen hakuun ja työpaikkailmoitus on julkaistu kuntarekryssä 9.3.2022. Laitosmies/kiinteistönhuoltomiehen toimeen saapui määräaikaan 21.03.2022 mennessä 9 hakemusta. Yhdistelmä hakijoista oheismateriaalina.

Tekninen toimi päätti kutsua haastatteluun heistä kolme. Valinnat perustuivat henkilöiden hakemukseen ja kokemukseen.Työhaastettelut pidetään 25.4.2022. Työhaastatteluun osallistuu tekninen johtaja ja rakennusmestari.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Koska työhaastatteluja ei ole vielä pidetty, valittavaa henkilö esitetään vasta kokouksessa ja hänelle valitaan myös vara henkilö.

Valinta tehdään henkilöiden työkokemuksen, koulutuksen, haastattelun ja haastattelijoiden esityksen perusteella.

Tehtävä täytetään toistaiseksi 4 kk:n koeajalla ja valitun tulee ennen työn vastaanottamista esittää lääkärintodistus työhön soveltuvasta terveydentilastaan.

Valittava henkilö tulee laitosmiehen nimikkeellä tehtävään.

 

Päätös

Kaikkia haastatteluja ei ole vielä saatu pidettyä ja valintaprosessi on kesken.

Valinta tehdään viranhaltijapäätöksenä ja valintaa ei tarvitse tuoda lautakunnan päätettäväksi.

Mikäli tässä vaiheessa ei päätöstä pystytä tekemään tai hakuaikaa halutaan jatkaa, laitosmiehen hakua jatketaan elokuussa. Tämän hetkiset hakemukset huomioidaan jatkohaussa.

Tekninen lautakunta toteaa tiedokseen rekrytoinnin tämän hetken tilanteen.