Perusturvalautakunta, kokous 8.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 44 Nimeämispyyntö hyvinvointialueen vaikuttamiselimiin

AurDno-2022-239

Valmistelija

  • Sirpa Kunnas, Sosiaalijohtaja, sirpa.kunnas@aura.fi

Perustelut

Varsinais-Suomen hyvinvointialue on lähettänyt kuntiin nimeämispyynnön hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimiin. Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle nimetään nuorisovaltuusto, vanhusneuvosto, vammaisneuvosto ja monikulttuurisuusneuvosto. Vaikuttamiselimet ovat yksi tapa hyvinvointialueen asukkaille osallistua ja vaikuttaa hyvinvointialueen toimintaan.

Hyvinvointialueen vakuttamiselimillä on mahdollisuus vaikuttaa hyvinvointialueen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun, toteuttamiseen ja seurantaan asioissa, joilla on tai joilla vaikuttamistoimielin arvioi olevan merkitystä lasten ja nuorten, ikääntyneen väestön, vammaisten henkilöiden, maahanmuuttajien tai vieraskielisten henkilöiden ja heidän tarvitsemiensa palveluiden kannalta. Vaikuttamistoimielimet tulee ottaa mukaan osallistumisen ja kuulemisen kehittämiseen hyvinvointialueella.

Vaikuttamistoimielinten asettamisesta ja toimintaedellytyksistä päättää hyvinvointialueen aluehallitus. Laki hyvinvointialueesta (§ 32) ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valtuuston hyväksymä (2.3.2022) hallintosääntö määräävät vaikuttamistoimielinten jäsenten nimeämiseen liittyvistä asioista.

Nimeäminen kunnassa pyydetään tekemään seuraavasti:

  • kunnan nuorisovaltuusto tai vastaava toimielin valitsee yhden jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen Varsinais-Suomen hyinvointialueen nuorisovaltuustoon
  • kunnan vanhusneuvosto tai vastava toimielin valitsee yhden jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen Varsinais-Suomen hyvinvointialueen vanhusneuvostoon
  • kunnan vammaisneuvosto tai vastaava toimielin valitsee yhden jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen Varsinais-Suomen vammaisneuvostoon
  • kunta valitsee yhden jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen Varsinais-Suomen hyvinvointialueen monikulttuurisuusneuvostoon

Aluehallitus valitsee vanhusneuvoston, vammaisneuvoston ja monikulttuurisuusneuvoston puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat.

Varsinais-Suomen hyvnvointialueen nimeämispyyntökirje on ohessa esityslistan liitteenä.

Sosialijohtaja on pyytänyt vanhus- ja vammaisneuvostoa nimeämään keskuudestaan pyydetyn mukaisesti jäsenen ja jäsenelle henkilökohtaisen varajäsenen sekä vanhusneuvostoon että vammaisneuvostoon. Vanhus- ja vammaisneuvosto kokoontui 30.05.2022.

Ehdotus

Esittelijä

  • Sirpa Kunnas, Sosiaalijohtaja, sirpa.kunnas@aura.fi

Perusturvalautakunta esittää kunnanhallitukselle tiedoksi vanhus- ja vammaisneuvoston kokouksessaan 30.05.2022 valitsemat jäsenet  ja henkilökohtaiset varajäsenet Varsinais-Suomen hyvinvointialueen vanhusneuvostoon ja vammaisneuvostoon seuraavasti:

  • Vanhus- ja vammaisneuvosto valitsi keskuudestaan Varsinais-Suomen hyvinvointialueen vanhusneuvostoon jäseneksi Liisa-Anneli Holmbergin ja hänelle varajäseneksi Annukka Lohikon
  • Vanhus- ja vammaisneuvosto valitsi  keskuudestaan Varsinais-Suomen hyvinvointialueen vammaisneuvostoon jäseneksi Petri Hörkön ja hänelle varajäseneksi Rami Jokisen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikeus oikaisuvaatimuksen hakemiseen on asianosaisella eli jokaisella, jonka etua, oikeutta tai velvollisuutta koskeva asia on päätöksellä lopullisesti ratkaistu.

 

Oikaisuvaatimusosoite

Viranomainen: Auran perusturvalautakunta

Postiosoite: PL 24, 21381 AURA

Käyntiosoite Perkkiönkuja 2

Sähköposti: kunta@aura.fi

Viranhaltijan päätöksestä ei valiteta hallinto-oikeuteen.

 

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimusaika on neljätoista (14) päivää siitä päivästä, jolloin päätös annettiin tiedoksi tätä päivää määräaikaan lukematta.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätösestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmantena päivänä sähköisen viestin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, lauantai, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, jouluaatto tai juhannusaatto, valitusaika jatkuu vielä seuraavaan arkipäivään.

Jos oikaisuvaatimusasiakirjat lähetetään postitse, ne on annettava postin kuljetettavaksi niin ajoissa, että ne tai ilmoitus on lähetyksen saapumisesta postin osoitetoimipaikkaan ehtivät perille viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen virka-ajan päättymistä.

 

Oikaisuvaatimuksen sisältö

Oikaisuvaatimuksen tulee olla kirjallinen. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. OIkaisuvaatimuskirjelmässä, joka on osoitettu oikaisuvaatimusviranomaiselle tulee olla:

-päätös, siihen liittyvine liitteineen, johon haetaan muutosta alkuperäisenä tai jäljennöksenä

-miltä osin päätökseen haetaan muutosta ja muutos, jota siihen vaaditaan tehtäväksi

-vaatimuksen perusteet

-oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.