Perusturvalautakunta, kokous 8.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 46 Ilmoitus yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta (L&T Siivous Oy)

AurDno-2022-247

Valmistelija

  • Sirpa Kunnas, Sosiaalijohtaja, sirpa.kunnas@aura.fi

Perustelut

Yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain 11 §:n mukaan yksityisten sosialipalvelujen tuottajan, joka tuottaa muita kuin ympärivuorokautisia sosiaalipalveluja, on tehtävä kirjallinen ilmoitus toiminnastaan ennen sen aloittamista tai olennaista muuttamista kunnan toimielimelle siinä kunnassa, jossa palveluja tuotetaan. Ilmoituksessa on annettava lain 8 §:n 2 mom:ssa edellytetyt tiedot palvelun tuottajasta ja palvelutoiminnasta.

L&T Siivous Oy:n on toimittanut Auran perusturvalautakunnalle tiedon yksityisen sosialipalvelun tuottamisesta Auran kunnan alueella. Toiminnan ilmoitettu vastuuhenkilö on Kati Rantanen.Toiminnan suunniteltu aloittamispäivä on ilmoituksen mukaan 01.05.2022. Yrityksen palvelut ovat kotipalvelun tukipalveluita kuten ilmoituksessa mainitut siivous-ja ikkunanpesupalvelut. Ilmoituksen toimitetun liitteet ovat asianmukaisia ja vaaditut. Ilmoitus täyttää yksityisistä sosiaalipalveluista annaetun lain 8 §:n vaatimukset.

Yksityisten sosiaali- ja terveyspalvelujen rekisteriin ei tallenneta tietoja kotipalvelun tukipalveluja tuottavista yrityksistä. Sekä kotipalveluihin kuuluvia tukipalveluja että niihin rinnastettavia palveluja tuottavien toimijoiden on kuitenkin tehtävä ilmoitus kunnan sosiaalihuollosta vastaavalle toimielimelle vastaavasti kuin rekisteriin merkittävistä ilmoituksenvaraisista sosiaalipalveluista. Näistä yksityisistä sosiaalipalveluja koskevista ilmoituksista, joita ei merkitä aluehallintoviraston ja Valviran yhdessä pitämään yksityisten sosiaalipalvelujen antajien rekisteriin, muodostuu kunnan sosiaaliviranomaisen ylläpitämä ja kunnassa käsiteltävä rekisteri.

Ehdotus

Esittelijä

  • Sirpa Kunnas, Sosiaalijohtaja, sirpa.kunnas@aura.fi

Perusturvalautakunta päättää merkitä L&T Siivous Oy:n kunnan rekisteriin ilmoituksenvaraisena kotipalvelun tukipalveluja tuottavana yrityksenä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.