Perusturvalautakunta, kokous 8.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 50 Kotihoidon tuntihinta1.1.2022 lukien

AurDno-2022-145

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Sirpa Kunnas, Sosiaalijohtaja, sirpa.kunnas@aura.fi

Perustelut

Kotihoidon tuntihinta tulee määrittää laskutettaessa yksitäistä tuntihintaa kotihoidon palveluista. Tuntihinta on laskettu käyttäen ohjeena Suomen Kuntaliiton julkaisua "Kustannuslaskentaopas kunnille ja kuntayhtymille". Kotihoidon kustannukset ovat tilinpäätöksen 2021 mukaan  713.758,87 euroa bruttona ja toimintakate on 624.339,14 euroa. Vuonna 2021 kotihoidon tehdyt tunnit olivat 8940. Eli kotihoidon tuntihinnaksi tulee 79,84 euroa tunnilta bruttona ja 69,84 euroa tunnilta nettona.

Ehdotus

Esittelijä

Sirpa Kunnas, Sosiaalijohtaja, sirpa.kunnas@aura.fi

Perusturvalautakunta päättää kotihoidon tuntihinnaksi 1.1.2022 alkaen 69,84 euroa/tunti.

Päätös

Sosiaalijohtaja muutti päätösehdotustaan kokouksessa siten, että asian käsittely siirretään seuraavaan kokoukseen johon mennessä selvitetään miten kotihoidon tunnit ovat kirajautuneet kotihoitomobiilin (Hilkka) kautta effica-lifecare-ohjelmaan. Selvitystä tarvitaan, koska on ilmeistä etteivät kaikki tehdyt tunnit ole kirjautuneet ohjelmaan.

Perusturvalautakunta hyväksyi muutetun päätösehdotuksen.

Valmistelija

  • Sirpa Kunnas, Sosiaalijohtaja, sirpa.kunnas@aura.fi

Perustelut

08.06.2022

Avopalvelun ohjaajan mukaan ertyisesti kesälomasijaiset eivät ole kirjanneet  kaikkia tuntejaan, ja kesälomien ajalta siirtymättä olisi noin 100 tuntia.

Saatujen tietojen perusteella arvioidaan tuntihinta siten, että tehtyihin tunteihin lisätään 400 tuntia, jolloin kotihoidon arvioitu tnettokustannus on 66,85 euroa tunnilta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Sirpa Kunnas, Sosiaalijohtaja, sirpa.kunnas@aura.fi

Perusturvalautakunta päättää kotihoidon tuntihinnaksi 1.6.2022 lukien 66,85 euroa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikeus oikaisuvaatimuksen hakemiseen on asianosaisella eli jokaisella, jonka etua, oikeutta tai velvollisuutta koskeva asia on päätöksellä lopullisesti ratkaistu.

 

Oikaisuvaatimusosoite

Viranomainen: Auran perusturvalautakunta

Postiosoite: PL 24, 21381 AURA

Käyntiosoite Perkkiönkuja 2

Sähköposti: kunta@aura.fi

Viranhaltijan päätöksestä ei valiteta hallinto-oikeuteen.

 

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimusaika on neljätoista (14) päivää siitä päivästä, jolloin päätös annettiin tiedoksi tätä päivää määräaikaan lukematta.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätösestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmantena päivänä sähköisen viestin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, lauantai, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, jouluaatto tai juhannusaatto, valitusaika jatkuu vielä seuraavaan arkipäivään.

Jos oikaisuvaatimusasiakirjat lähetetään postitse, ne on annettava postin kuljetettavaksi niin ajoissa, että ne tai ilmoitus on lähetyksen saapumisesta postin osoitetoimipaikkaan ehtivät perille viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen virka-ajan päättymistä.

 

Oikaisuvaatimuksen sisältö

Oikaisuvaatimuksen tulee olla kirjallinen. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. OIkaisuvaatimuskirjelmässä, joka on osoitettu oikaisuvaatimusviranomaiselle tulee olla:

-päätös, siihen liittyvine liitteineen, johon haetaan muutosta alkuperäisenä tai jäljennöksenä

-miltä osin päätökseen haetaan muutosta ja muutos, jota siihen vaaditaan tehtäväksi

-vaatimuksen perusteet

-oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.