Kunnanhallitus, kokous 13.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 105 Kaavoituskatsaus 2022

AurDno-2018-12

Valmistelija

  • Pentti Urho, Rakennustarkastaja, pentti.urho@aura.fi

Perustelut

Maankäyttö- ja rakennuslain 7 §:n mukaan kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista, jotka eivät ole merkitykseltään vähäisiä. Siinä tulee selostaa lyhyesti kaava-asiat ja niiden käsittelyvaiheet sekä sellaiset päätökset ja muut toimet, joilla on välitöntä vaikutusta kaavoituksen lähtökohtiin, tavoitteisiin, sisältöön ja toteuttamiseen.

Kunnan kaavatyö on kohdistunut viimeisen vuoden aikana osayleiskaavan laatimiseen ja Metsä-Halavan asuinalueen laajennukseen. Osana osayleiskaavatyötä on valmistunut kunnan kehityskuva, jonka valtuusto on hyväksynyt 15.6.2020. Osayleiskaavatyön on tehnyt Sweco Ympäristö Oy ja Metsä-Halavan asuinalueen laajennuksen kaavamuutoksen on tehnyt aluearkkitehti Olli-Pekka Hannu. Osayleiskaava vahvistuu kokonaisuudessaan kesän aikana. Osayleiskaavan valmistumisen jälkeen painopiste kaavatyössä siirtyy asemakaavoitukseen. Osayleiskaavan myötä erityisesti keskustan alueella on tarpeita asemakaavojen päivittämiseen. Metsä-Halavan kaavoitus on edennyt jouhevasti ja kaavaehdotus tulee todennäköisesti kesän jälkeen nähtäville.

Kaavoituskatsaus 2022 on esityslistan liitteenä ja sen on laatinut aluearkkitehti Olli-Pekka Hannu.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä vuoden 2022 kaavoituskatsauksen ja asettaa sen nähtäville kotisivuille.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Pöytäkirjaan merkittiin, että Pentti Urho oli kokouksessa tämän pykälän esittelyn ajan.

 


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.