Kunnanhallitus, kokous 13.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 118 LISÄPYKÄLÄ: Meijerinkujan kevyenliikenteenväylän rakentaminen (lisäpykälä)

AurDno-2022-266

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Kaavatoimikunnassa on käsitelty Meijerikujan ympäristössä olevien kevyenliikenteenväylien kulkuyhteyksiä ja niissä esiintynyttä turvattomuutta. Yhdystien ylittävä kevyenliikenteen silta päättyy Meijerinkujalla olevan kiinteistön pihalle. Pihalla on havaittu turvallisuusriski pihalla kulkevan liikenteen ja kevyenliikenteen välillä. Kaavatoimikunta on esittänyt kevyenliikenteenväylän pikaista rakentamista riskin poistamiseksi ja kevyenliikenteen johtamista pois pihalta.

Tekninen toimi on laatinut alustavat suunnitelmat ja kustannusarvion kevyenliikenteenväylän rakentamista varten. Tässä vaiheessa toteutettaisiin vain vaihe 1. Mikäli vaihe 2 toteutetaan myöhemmin se vaatii kaavamuutoksen. Kevyenliikenteenväylän ja pihan väliin rakennetaan lisäksi aita ja korjataan valaistus. Pinta jää toistaiseksi sorapinnalle.  

Kevyenliikenteenväylä tulisi sijaitsemaan ELY-keskuksen omistamalla kiinteistöllä. ELY-keskukselta on saatu alustava suostumus kevyenliikenteen väylän rakentamista varten. ELY-keskus ei osallistu kevyenliikenteenväylän rakentamis- tai hoitokustannuksiin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus esittää valtuustolle erillisen (18 000 €) suuruisen lisämäärärahan lisäämistä tämän vuoden investointiohjelmaan kevyenliikenteenväylän rakentamista varten. Kevyenliikenteenväylä rakennetaan syksyllä 2022.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.