Vapaa-aikalautakunta, kokous 19.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 22 Kulttuuritoimen perusavustukset vuodelle 2022

AurDno-2022-223

Valmistelija

  • Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Perustelut

Vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan 8.3.2022 §14 jakaa kulttuuritoimen talousarvion mukaisesti perus- ja kohdeavustuksia yhteensä 2000 €. Perusavustukset ovat olleet haettavana huhtikuussa 2022 ja kohdeavustukset tulevat hakuun marraskuussa 2022. Kulttuuritoimen perusavustusta haetaan ympärivuotisen toiminnan mahdollistamiseen. Hakemuksia saapui määräajassa neljä (4) kappaletta ja haettava avustussumma on yhteensä 2250 €. Hakemukset ovat nähtävillä kokouksessa. 

Vapaa-aikatoimi tukee perusavustuksilla kunnan alueella olevia vapaa-aikapalveluja (nuoriso-, liikunta- ja kulttuuritoimintaa). Vapaa-aikapalvelut ovat osa hyvinvointipalveluja. Tavoitteena on paikallisen nuoriso-, liikunta- ja kulttuuritoiminnan edistäminen ja monipuolistaminen, toimijoiden yhteistyön lisääminen ja harrastustoiminnan tukeminen.

Avustusohjeessa määritellään, että kulttuuritoimen kohdeavustusta myönnetään Auran alueella toimintaa järjestäville yhdistyksille ja ryhmille ja harkinnan mukaan yksityishenkilöille, jotka harjoittavat kulttuuritoimintaa Auran kunnan alueella. Kohdeavustusta voidaan myöntää myös kulttuuri- ja taidetapahtumien järjestämiseen, kotiseutu- ja kulttuuriperintötyöhön sekä muihin kulttuuritoiminnaksi katsottaviin hankkeisiin tai yksityisille henkilöille taideapurahana tai kulttuuritutkimuksen apurahana. 

Vapaa-aikatoimen avustusyhteenveto vuosilta 2019-2021 sekä vuodelle 2022 haetut summat ja perustelut ovat kokouksen oheismateriaalina. Ehdotuksessa perusavustukset ovat jaettu siten, että marraskuun kohdeavustuksiin jää jaettavaksi 600 euroa. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Vapaa-aikalautakunta päättää jakaa kulttuuritoimen perusavustukset oheismateriaalin mukaisesti. 

Hyväksytään esityksen mukaisesti. 

Päätös

Vapaa-aikalautakunta päätti jakaa kulttuuritoimen perusavustukset oheismateriaalin mukaisesti. 

Avustusta saivat seuraavat yhdistykset:

Eläkeliitto Auran yhdistys 250 €
Taideyhdistys Ars Auranmaa  250 €
MLL Auran yhdistys ry 300 €
Auran nuorisoseura ry 600 €

 

Tiedoksi

Kirsi Kulmala, avustusta hakeneet yhdistykset