Lupajaosto, kokous 30.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 13 Rakennuslupa, Mäkelän Rakennus Oy, Puusepänkuja 1 C

AurDno-2022-91

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Pentti Urho, Rakennustarkastaja, pentti.urho@aura.fi

Perustelut

Mäkelän Rakennus Oy hakee rivitalon rakennuslupaa osoitteeseen Puusepänkuja 1 (kirjattu lupatunnus järjestelmään 22-0010-R).

Rakennuksesta tulee yksikerroksinen ja se sisältää yhteensä viisi asuntoa, joista kolme 64 m2 ja kaksi 82 m2 suuruisia. Rakennuksen pääpiirustukset ovat esityslistan liitteinä. Rakennus sijoittuu Huuskantien suuntaisesti tontille.

Ehdotus

Esittelijä

Pentti Urho, Rakennustarkastaja, pentti.urho@aura.fi

Lupajaosto myöntää Mäkelän Rakennus Oy:lle rakennusluvan rivitalon rakentamiseksi osoitteeseen Puusepänkuja 1 seuraavin ehdoin:

Rakennustyötä ei saa aloittaa, ennen kuin rakennustarkastaja on hyväksynyt hankkeelle pääsuunnittelijan ja vastaavan työnjohtajan. Lisäksi hankkeelle tulee hyväksyä KVV- ja IV-työnjohtaja. Ennen kunkin työvaiheen aloittamista on rakennusvalvontaan esitettävä vähintään seuraavat suunnitelmat ja selvitykset: pohjatutkimus, rakennepiirustukset, ilmanvaihtosuunnitelma, vesijohto- ja viemärisuunnitelma ja pohjarakennussuunnitelma.

Rakennustyön aloittamisesta on ilmoitettava rakennusvalvontatoimistoon ja työn toteuttaminen edellyttää seuraavien toimenpiteiden ja katselmusten suorittamista: aloituskokous, sijaintikatselmus, pohjakatselmus, perustuskatselmus, rakennekatselmus, LVI-katselmus, käyttöönottokatselmus ja loppukatselmus. Aloituskokouksessa sovitut täydennykset lupaehtoihin ovat velvoittavia. Pelastuslaitoksen lausunnon edellyttämät asioiden täydennykset tulee huomioda aloituskokouksessa ja liittää lupaehtoihin. Katselmukset on tilattava rakennusvalvonnasta.

Rakennushankkeeseen ryhtyvän on varmistettava, että rakentaminen tehdään maankäyttö- ja rakennuslain ja sen nojalla annettujen säädösten ja määräysten ja myönnetyn luvan mukaisesti. Hänen asianaan on myös huolehtia rakennustyön riittävästä valvonnasta ja tarkastamisesta.

Päätöksen päivämäärät lisätään pöytäkirjaan tarkastuksen jälkeen.

Päätös

Lupajaosto myöntää Mäkelän Rakennus Oy:lle rakennusluvan rivitalon rakentamiseksi osoitteeseen Puusepänkuja 1 asiaosassa esitetyin ehdoin.

Päätöksen päiväksi kirjataan tarkastuksen jälkeinen päivä 24.3.2022 ja julkipanoksi 25.3.2022. Päätös annetaan julkipanon jälkeen 28.03.2022, jolloin sen katsotaan tulleen asianosaisten tietoon. Lupapäätöksen viimeinen valituspäivä on 27.04.2022.

Valmistelija

  • Pentti Urho, Rakennustarkastaja, pentti.urho@aura.fi

Perustelut

Mäkelän Rakennus Oy hakee rivitalon rakennuslupaa osoitteeseen Puusepänkuja 1 (kirjattu lupatunnus järjestelmään 22-​0032-​R).

Rakennuksesta tulee yksikerroksinen ja se sisältää yhteensä viisi asuntoa,​ joista kolme 64,5 m2 suuruista kolmiota saunalla ja kaksi 82 m2 suuruista kolmiota saunalla. Rakennuksen pääpiirustukset ovat esityslistan liitteinä. Rakennus sijoittuu Huuskantien suuntaisesti tontille.

Ehdotus

Esittelijä

  • Pentti Urho, Rakennustarkastaja, pentti.urho@aura.fi

Lupajaosto myöntää Mäkelän Rakennus Oy:lle rakennusluvan rivitalon rakentamiseksi osoitteeseen Puusepänkuja 1 seuraavin ehdoin:

Rakennustyötä ei saa aloittaa,​ ennen kuin rakennustarkastaja on hyväksynyt hankkeelle pääsuunnittelijan ja vastaavan työnjohtajan. Lisäksi hankkeelle tulee hyväksyä KVV-​ ja IV-​työnjohtaja. Ennen kunkin työvaiheen aloittamista on rakennusvalvontaan esitettävä vähintään seuraavat suunnitelmat ja selvitykset: pohjatutkimus,​ rakennepiirustukset,​ ilmanvaihtosuunnitelma,​ vesijohto-​ ja viemärisuunnitelma ja pohjarakennussuunnitelma.

Rakennustyön aloittamisesta on ilmoitettava rakennusvalvontatoimistoon ja työn toteuttaminen edellyttää seuraavien toimenpiteiden ja katselmusten suorittamista: aloituskokous,​ sijaintikatselmus,​ pohjakatselmus,​ perustuskatselmus,​ rakennekatselmus,​ LVI-​katselmus,​ käyttöönottokatselmus ja loppukatselmus. Aloituskokouksessa sovitut täydennykset lupaehtoihin ovat velvoittavia. Pelastuslaitoksen lausunnon edellyttämät asioiden täydennykset tulee huomioda aloituskokouksessa ja liittää lupaehtoihin. Katselmukset on tilattava rakennusvalvonnasta.

Rakennushankkeeseen ryhtyvän on varmistettava,​ että rakentaminen tehdään maankäyttö-​ ja rakennuslain ja sen nojalla annettujen säädösten ja määräysten ja myönnetyn luvan mukaisesti. Hänen asianaan on myös huolehtia rakennustyön riittävästä valvonnasta ja tarkastamisesta.

Päätöksen päivämäärät lisätään pöytäkirjaan tarkastuksen jälkeen.

Päätös

Lupajaosto myönsi rakennusluvan ehdotuksen mukaisesti.

Päätöksen päiväksi kirjataan tarkastuksen jälkeinen päivä 13.7.2022 ja julkipanoksi 14.7.2022. Päätös annetaan julkipanon jälkeen 15.7.2022, jolloin sen katsotaan tulleen asianosaisten tietoon. Lupapäätöksen viimeinen valituspäivä on 15.8.2022.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen haetaan muutosta hallintovalituksella.                      

Valitusoikeus

Tähän päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen).

Valitusaika

Valitus on tehtävä 30 päivän päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Valitusviranomainen

Valitus tehdään Turun hallinto-oikeudelle

Postiosoite: PL 32, 20101 TURKU    

Käyntiosoite: Sairashuoneenkatu 2 – 4, 20100 TURKU                            

Sähköpostiosoite: turun.hao(at)oikeus.fi

Puhelinnumero: 029 56 42410

Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet.

Valituksen muoto ja sisältö

Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava:

-päätös, johon haetaan muutosta

-miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi

-perusteet, joilla muutosta vaaditaan.

Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite, puhelinnumero ja muut tarvittavat yhteystiedot. Jos valitusviranomaisen päätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Valitukseen on liitettävä: 

-päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä

-todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi muu selvitys valitusajan alkamisesta

-asiakirjat, joihin valittaja vetoaa, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.

Oikeudenkäyntimaksu

Muutoksenhakuasian vireille panijalta peritään oikeudenkäyntimaksu sen mukaan kuin tuomioistuinmaksulaissa (1455/2015) säädetään.