Tekninen lautakunta, kokous 11.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 46 Maijantien katusuunnitelman muutos

AurDno-2022-28

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Maijantien asukkaat ovat lähettäneet tekniselle lautakunnalle osoitetun aloitteen liikenneturvallisuuden parantamiseksi Maijantiellä. Aloitteen on allekirjoittanut 14 asukasta,​ eli melkein kaikki Maijantieltä. Asukkaiden mukaan tiellä ajetaan liian kovaa ja liikenne on lisääntynyt kuntoilureitin käytön lisäännyttyä. Asukkaat ovat ehdottaneet toimenpiteeksi hidastekorokkeen/korokkeiden lisäystä Maijantielle.

Teknisessä lautakunnassa on käsitelty aloitetta. Kokouksessa päätettiin että Maijantien liikenneturvallisuutta parannetaan asentamalla siirrettävät hidastesaarekkeet. Hidastesaarekkeen tarkoituksena on vähentää saareketta lähestyvän ajoneuvon nopeutta. Sen teho perustuu sivuttaissiirtymästä aiheutuvaan sivuttaiskiihtyvyyteen,​ joka pakottaa kuljettajaa hidastamaan ajonopeutta. Hidastinsaareke voidaan toteuttaa joko yksi-​tai kaksipuolisena.

Muutokset ovat edelleen toteuttamatta ja katusuunnitelma on päivittämättä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Siirrettävillä hidastesaarrekkeilla ei välttämättä saada turvallisuutta parannettua, koska ongelmat ovat lähinnä kovasta nopeudesta johtuvia.

Parempaan lopputulokseen päästää kun asennetaan kapeat mekaanisesti kiinnitettävät hidastekorokkeet ja nopeusrajoitusta laskemalla.

Katusuunnitelmaa käsitellään kokouksessa ja päivitetään päätöksen mukaisesti.

Katusuunnitelma asetetaan nähtäville, ennen muutosten toteutusta.

 

Päätös

Tekninen lautakunta hyväksyy Maijantien katusuunnitelman muutosehdotuksen ja asettaa katusuunnitelmat nähtäville.