Kunnanvaltuusto, kokous 29.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 35 Osavuosiraportti tammi - kesäkuu 2022

AurDno-2022-337

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Kunnan palvelutoiminta on järjestettävä talousarviossa myönnettyjen määrärahojen ja niihin perustuvien käyttösuunnitelmien ja talousarvion täytäntöönpano-ohjeiden perusteella. Keskeisin tavoite on laadukkaiden palveluiden tuottaminen niin, että talouden tasapaino säilyy. Kunnan tulojen tulee kattaa käyttömenot, poistot ja investoinnit.

Talousarvion toteutumisen seuranta on osa jokapäiväistä työtä. Toimialajohtajat raportoivat talouden ja toiminnan tavoitteiden toteutumisesta toimialansa lautakunnalle vähintään neljä kertaa vuodessa. Koko kunnan kattava osavuosiraportti (kaikilta toimialoilta) tehdään ajalta 1.1. - 30.6.2022. Osavuosiraportti sisältää kaikkien talousarviossa asetettujen tavoitteiden toteumat kesäkuun loppuun asti sekä lyhyen selvityksen toiminnan toteutumisesta samalta ajalta.

Kunnan taloudellinen tilanne on kesäkuun loppuun mennessä hyvä. Kunnan kassatilanne on vakaa ja käyttötalouden kustannukset ovat pysyneet talousarviossa. Lainamäärä on lyhentynyt  369 047 euroa. Käyttötalousmenot ovat toteutuneet noin puolella kesäkuun loppuun mennessä toteuman ollessa 12 254 129 euroa. Toimintatuotoista on toteutunut hieman yli puolet, 1 447 994 euroa. Verotulot ja valtionosuudet ovat ylittyneet noin viidellä prosentilla talousarvion luvusta. Kesäkuun lopun tulos näyttää  1 573 379 euroa. Investoinneista on toteutettu noin 40 %, vaikka laskutusta on toteutunut vasta kymmenen prosenttia.

Henkilöstön sairauspoissaolot ovat olleet alkuvuoden korkealla tasolla. Asiaa selvitetään syksyn aikana. Hyvinvinvointialueen valmistelutyö on myös kuormittanut työntekijöitä ja viranhaltijoita laajasti. Muutoin toiminta on toteutunut suunnitelman mukaisesti. Osavuosiraportti on liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää merkitä osavuosiraportin tietoon saatetuksi ja esittää sen edelleen valtuustolle käsiteltäväksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Perustelut

Osavuosiraportti on liitteenä.

Ehdotus

Kunnanhallitus esittää osavuosiraportin valtuustolle käsiteltäväksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.