§ 32 Määräaikaisen sosiaalityöntekijän valinta; Työavain 468114

Lataa 

AurDno-2022-416

Päätöspäivämäärä

14.10.2022

Päätöksen tekijä

Sosiaalijohtaja

Päätöksen peruste

Auran kuntaan on haettu sosiaalityöntekijää 1.11.2022 alkavaan virkasuhteeseen, joka on ollut haettavana ajalla 15.9. - 29.9.2022. Viran toimipaikkana on Auran kunnan sosiaalitoimisto. Täyttölupa kunnanhallitukselta.

Kelpoisuusehtona sosiaalityöntekijän virkaan on sosiaalihuollon ammattilain 817/2015 7§:n mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus tai oikeus harjoittaa sosiaalityöntekijän ammattia. Määräaikaisesti voidaan valita myös sosiaalityötä opiskeleva henkilö, joka on suorittanut sosiaalityön aineopinnot ja niihin kuuluvan käytännön harjoittelun, Valviran ohjeen mukaisesti virka voidaan täyttää myös määräaikaisesti henkilöllä, joka on avoimessa yliopistossa suorittanut sosiaalityön perus- ja aineopinnot ja on ennen avoimen yliopiston opintoja suorittanut sosionomin tutkinnon tai sosiaalialalle soveltuvan ylemmän yliopistollisen tutkinnon. Opiskelija toimii ammattiin valmistuneen sosiaalityöntekijän johdon ja valvonnan alaisena (12 §). Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Auran kunnan hallintosääntö 41 §

Kuvaus

Auran kunnassa on ollut ajalla 15.9. - 29.9.2022 julkisesti haettavana sosiaalityöntekijän vakituinen virka 1.11.2022 alkaen.

Sosiaalityöntekijän työtehtäviin kuuluu Shl mukaisten lapsiperhepalvelujen sekä Lsl mukaisten lastensuojelun avohuollon, sijaishuollon sekä jälkihuollon palvelujen arviointi, suunnittelu ja toteuttaminen. Sosiaalityön asiakasprosessien hallinta, dokumentointi, päätöksenteko ja verkostoissa toimiminen on osa sosiaalityöntekijän vastuullista työtä. Tehtävään sisältyy myös muita työtehtäviä, kuten virka-aikainen sosiaalipäivystys, aikuissosiaalityön palveluja, perheoikeudellisia palveluja, sijaishuoltopaikkojen valvontaa ja erityisen tuen tarpeessa olevien asiakkaiden palveluja.

Tehtävää haki määräaikaan mennessä yksi hakija, jolla on tehtävään vaadittu sijaiskelpoisuus. 

Paula Kuosmanen on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri (VTM), pääaineena sosiaalipsykologia, Helsingin yliopisto, 1998. Kuosmanen on vuonna 2018 aloittanut sosiaalityön maisteriopinnot Jyväskylän yliopiston alaisessa Kokkolan yliopistokeskuksessa Chydeniuksessa.

Paula Kuosmanen on työkokemusta muun muassa lastensuojelun avo-, sijais- ja jälkihuollon sosiaalityöntekijän tehtävistä, aikuissosiaalityöstä, päihde- ja mielenterveyssosiaalityöstä sekä terveyssosiaalityöstä. Lisäksi Kuosmanen on työskennellyt lastenvalvojana (vakituinen virka, josta tällä hetkellä opintovapaalla). Työkokemusta on kertynyt yli 24 vuoden ajalta.

Haastattelu suoritettiin 12.10.2022.

 

 

Päätös

Valitaan koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella sosiaalityöntekijän määräaikaiseen virkaan ajalle 1.11.2022 - 31.10.2023 valtiotieteiden maisteri (VTM) Paula Kuosmanen.

Tehtävään valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan sekä rikosrekisteriote (Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä (504/2002). Lisäksi tehtävässä edellytetään tartuntalain 48 §:n mukaista rokotesuojaa.

Koeaika on kuusi (6) kuukautta.
 

Allekirjoitus

Kirsi-Marja Niinimaa, sosiaalijohtaja

Organisaatiotieto

Perusturvapalvelujen toimiala