Lupajaosto, kokous 17.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Auran kirkon korjauslupa

AurDno-2022-448

Valmistelija

  • Pentti Urho, Rakennustarkastaja, pentti.urho@aura.fi

Perustelut

Liedon seurakunta hakee Auran kirkon korjaukselle rakennuslupaa. Auran kirkko on vihitty käyttöön 30. syyskuuta 1804 ja sitä on korjattu laajemmin 1920- ja 1960- luvulla. Korjauksen tavoitteena on parantaa kirkkorakennuksen esteettömyyttä, toiminnallisuutta, energiatehokkuutta sekä paloturvallisuutta. Korjauksen lisäksi tehdään yleisiä huoltokorjauksia myös mm. kappelissa. Työt sisältävät uusia liikuntaesteisten luiskia, ulko- ja väliovien korjausta, ikkunoiden korjausta, sähköjärjestelmien uusintaa, valaistus- ja lämmitysjärjestelmien uusimista sekä yläpohjaan lämmöneristettä.

Korjauksen pääsuunnittelija on arkkitehti Taneli Karjalainen  LPR-arkkitehdeiltä. LVIA- suunnittelun on tehnyt Insinööritoimisto Sarkki ja sähkösuunnittelun Insinööritoimisto Leo Maaskola. Korjauksesta on antanut lausunnon Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos ja Museovirasto.

Pääpiirustukset ovat esityslistan liitteinä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Pentti Urho, Rakennustarkastaja, pentti.urho@aura.fi

Lupajaosto myöntää Liedon seurakunnalle rakennusluvan Auran kirkon korjaukselle seuraavin ehdoin:

Rakennustyötä ei saa aloittaa,​ ennen kuin rakennustarkastaja on hyväksynyt hankkeelle vastaavan työnjohtajan. Lisäksi hankkeelle tulee hyväksyä KVV-​ ja IV-​työnjohtaja.

Rakennustyön aloittamisesta on ilmoitettava rakennusvalvontatoimistoon ja työn toteuttaminen edellyttää seuraavien toimenpiteiden ja katselmusten suorittamista: aloituskokous,​ rakennekatselmus,​ LVI-​katselmus,​ käyttöönottokatselmus ja loppukatselmus. Aloituskokouksessa sovitut täydennykset lupaehtoihin ovat velvoittavia. Pelastuslaitoksen ja Museoviraston lausuntojen edellyttämät asioiden täydennykset tulee huomioda rakentamisessa. Katselmukset on tilattava rakennusvalvonnasta.

Rakennushankkeeseen ryhtyvän on varmistettava,​ että rakentaminen tehdään maankäyttö-​ ja rakennuslain ja sen nojalla annettujen säädösten ja määräysten ja myönnetyn luvan mukaisesti. Hänen asianaan on myös huolehtia rakennustyön riittävästä valvonnasta ja tarkastamisesta.

Päätöksen päivämäärät lisätään pöytäkirjan tarkastuksen jälkeen.

Pöytäkirja tarkastettiin 24.11.2022. Päätös annetaan julkipanon jälkeen 25.11.2022, jolloin sen katsotaan tulleen asianosaisten tietoon. Lupapäätöksen viimeinen valituspäivä on 09.12.2022. Rakennustyötä ei saa aloittaa ennen kuin lupa on lainvoimainen 10.12.2022.

Rakennustyö on aloitettava 10.12.2025 mennessä ja saatettava loppuun 10.12.2027 mennessä. Lupa raukeaa mikäli voimassaoloaikaa ei erityisestä syystä pidennetä.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen haetaan muutosta hallintovalituksella.                      

Valitusoikeus

Tähän päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen).

Valitusaika

Valitus on tehtävä 30 päivän päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Valitusviranomainen

Valitus tehdään Turun hallinto-oikeudelle

Postiosoite: PL 32, 20101 TURKU    

Käyntiosoite: Sairashuoneenkatu 2 – 4, 20100 TURKU                            

Sähköpostiosoite: turun.hao(at)oikeus.fi

Puhelinnumero: 029 56 42410

Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet.

Valituksen muoto ja sisältö

Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava:

-päätös, johon haetaan muutosta

-miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi

-perusteet, joilla muutosta vaaditaan.

Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite, puhelinnumero ja muut tarvittavat yhteystiedot. Jos valitusviranomaisen päätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Valitukseen on liitettävä: 

-päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä

-todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi muu selvitys valitusajan alkamisesta

-asiakirjat, joihin valittaja vetoaa, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.

Oikeudenkäyntimaksu

Muutoksenhakuasian vireille panijalta peritään oikeudenkäyntimaksu sen mukaan kuin tuomioistuinmaksulaissa (1455/2015) säädetään.