Vapaa-aikalautakunta, kokous 13.6.2023

§ 21 Auran skeittipuiston tilanne

AurDno-2023-185

Valmistelija

  • Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Perustelut

Auran skeittipuisto suljettiin rakenteista löytyneiden vaurioiden vuoksi marraskuussa 2022. Skeittipuistoon tehtiin turvallisuuskatsaus 10.5.2023 yhdessä teknisen johtajan Kari Tuohen sekä alan asiantuntijoiden Kimmo Laaksosen ja Anssi Uusitalon kanssa. Katselmuksessa todettiin, että skeittipuistoon rakennusaikana tuotujen irrallisten elementtien liitoskohdat ovat rappeutuneet ja aiheuttavat loukkaantumisriskin. Skeittipuiston elementeissä on myös koloja ja uria ja suurta vaihtelua asfaltin laadussa. Nämä asiat osaltaan aiheuttavat kaatumis- ja loukkaantumisriskin. Lisäksi skeittipuistoon alunperin suunnitellut elementit ovat liian isoja suhteessa käytössä olevaan tilaan ja esimerkiksi parkin yksi sivu ohjautuu suoraan betonipaasiin. 

Katselmuksesta tehdyssä raportissa todetaan, että hyvän skeittipuiston lähtökohta on sileä alusta. Asfaltin uusiminen vanhojen rakenteiden päälle ilman asianmukaista porrastusta on hankalaa, eikä poista puiston toimimatonta pohjaratkaisua. Siksi raportissa ehdotetaan, että nykyinen parkki puretaan ja sen päälle rakennetaan laadukas uusi pohja. Lisäksi ehdotetaan skeittipuistoa ympäröivän aidan poistamista. Kunhan puiston pohja on kunnossa, voidaan uutta puistoa lähteä suunnittelemaan edullisesti pienemmillä elementeillä ja ajan kanssa. Tällä hetkellä skeittipuiston kunto ja suunnittelu eivät tue lajin harrastamista. 

Katselmuksen raportti on pykälän oheismateriaalina. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Vapaa-aikalautakunta käy skeittipuiston tilanteesta keskustelun ja päättää sopivista jatkotoimenpiteistä. 

Päätös

Vapaa-aikalautakunta päätti, että Auran skeittipuiston rakenteissa olevat vauriot korjataan siten, että puiston käyttö on turvallista ja skeittipuisto avataan mahdollisuuksien mukaan käyttöön kesäksi. Lisäksi vapaa-aikalautakunta päätti, että skeittipuiston uudistamiseen liittyvät kustannukset selvitetään ja että nuorille tehdään harrastamiseen liittyvä kysely koulun alkaessa elokuussa. Asiaa käsitellään uudelleen vapaa-aikalautakunnassa syksyllä.