Vapaa-aikalautakunta, kokous 5.9.2023

§ 27 Auran skeittipuiston tilanne

AurDno-2023-185

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Perustelut

Auran skeittipuisto suljettiin rakenteista löytyneiden vaurioiden vuoksi marraskuussa 2022. Skeittipuistoon tehtiin turvallisuuskatsaus 10.5.2023 yhdessä teknisen johtajan Kari Tuohen sekä alan asiantuntijoiden Kimmo Laaksosen ja Anssi Uusitalon kanssa. Katselmuksessa todettiin, että skeittipuistoon rakennusaikana tuotujen irrallisten elementtien liitoskohdat ovat rappeutuneet ja aiheuttavat loukkaantumisriskin. Skeittipuiston elementeissä on myös koloja ja uria ja suurta vaihtelua asfaltin laadussa. Nämä asiat osaltaan aiheuttavat kaatumis- ja loukkaantumisriskin. Lisäksi skeittipuistoon alunperin suunnitellut elementit ovat liian isoja suhteessa käytössä olevaan tilaan ja esimerkiksi parkin yksi sivu ohjautuu suoraan betonipaasiin. 

Katselmuksesta tehdyssä raportissa todetaan, että hyvän skeittipuiston lähtökohta on sileä alusta. Asfaltin uusiminen vanhojen rakenteiden päälle ilman asianmukaista porrastusta on hankalaa, eikä poista puiston toimimatonta pohjaratkaisua. Siksi raportissa ehdotetaan, että nykyinen parkki puretaan ja sen päälle rakennetaan laadukas uusi pohja. Lisäksi ehdotetaan skeittipuistoa ympäröivän aidan poistamista. Kunhan puiston pohja on kunnossa, voidaan uutta puistoa lähteä suunnittelemaan edullisesti pienemmillä elementeillä ja ajan kanssa. Tällä hetkellä skeittipuiston kunto ja suunnittelu eivät tue lajin harrastamista. 

Katselmuksen raportti on pykälän oheismateriaalina. 

Ehdotus

Esittelijä

Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Vapaa-aikalautakunta käy skeittipuiston tilanteesta keskustelun ja päättää sopivista jatkotoimenpiteistä. 

Päätös

Vapaa-aikalautakunta päätti, että Auran skeittipuiston rakenteissa olevat vauriot korjataan siten, että puiston käyttö on turvallista ja skeittipuisto avataan mahdollisuuksien mukaan käyttöön kesäksi. Lisäksi vapaa-aikalautakunta päätti, että skeittipuiston uudistamiseen liittyvät kustannukset selvitetään ja että nuorille tehdään harrastamiseen liittyvä kysely koulun alkaessa elokuussa. Asiaa käsitellään uudelleen vapaa-aikalautakunnassa syksyllä.

Valmistelija

  • Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Perustelut

Vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan 13.6.2023 §21, että skeittipuiston rakenteissa olevat vauriot korjataan siten, että puiston käyttö on turvallista ja että skeittipuisto avataan mahdollisuuksien mukaan käyttöön kesäksi. Korjaustyöt tehtiin kesäkuussa. Rakennustarkastaja teki katselmuksen skeittipuistoon 28.6.2023 ja totesi, että tehdyt korjaukset eivät kaikilta osin vielä takaa käyttäjien turvallisuutta. Korjauksia ei ole saatu päätökseen kesän aikana, mistä johtuen skeittipuisto on pidetty suljettuna. Tekninen toimi pyysi uuden arvioinnin skeittipuiston korjaamisesta Suomen Skeittibetonilta. Arviointi toteutettiin elokuun lopussa. Myös tässä arvioinnissa todettiin, että skeittipuistossa tällä hetkellä olevat elementit ovat mittasuhteiltaan vääränlaiset alueelle ja että elementit ja skeittipuiston suunnittelu on puutteellisesti toteutettu. Arvioinnin mukaan skeittipuistoa ei kannata enää korjata, vaan suositellaan sen purkamista ja uudelleen rakentamista alan asiantuntijoita apuna käyttäen. Uuden skeittipuiston rakentaminen on iso taloudellinen panostus, johon tällä hetkellä ei ole resursseja. Esimerkiksi Kyröön rakennettu skeittipuisto maksoi kokonaisuudessaan noin 55 000 euroa. Tekninen toimi kartoittaa vielä mahdollisia korjaustoimenpiteitä.

Vapaa-aikatoimi toteutti harrastamisen mallin kerhotoimintaan liittyen lasten ja nuorten harrastustoiveita kartoittavan kyselyn yhtenäiskoulun sekä kirkonkulman koulun oppilaille. Samalla kysyttiin skeittipuiston käytöstä. Kyselyyn vastasi yhteensä yhteensä 85 lasta ja nuorta. Muiden harrastustoiveiden lisäksi kyselyssä tiedusteltiin Auran skeittipuiston käyttöä. 23 vastaajista oli käyttänyt Auran skeittipuistoa ja 29 vastaajista haluaisi jatkossakin käyttää sitä. Skeittiharrastus ei noussut kyselyssä esille, mutta nuorten toive skeittipuiston avaamisesta on tullut kesän aikana esille nuorisotyössä. Puiston kiinniolosta on tullut jonkin verran palautetta myös huoltajilta.

Skeittipuiston valvontapöytäkirja on pykälän oheismateriaalina.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Vapaa-aikalautakunta merkitsee tilannekatsauksen tiedoksi.

Muutettu päätösehdotus: Vapaa-aikalautakunta lähettää asian käsiteltäväksi tekniseen lautakuntaan ja pyytää teknistä lautakuntaa selvittämään skeittipuiston purkamiseen liittyvät kustannukset. Vapaa-aikalautakunta katsoo asiantuntijalausuntojen perusteella, ettei skeittipuiston rakenteita ole enää kannattavaa korjata, ja että vapaa-aikatoimen tulee kartoittaa erilaisia rahoitusmahdollisuuksia uuden puiston rakentamiseksi.

Päätös

Muutetun päätösehdotuksen mukaisesti vapaa-aikalautakunta lähettää asian käsiteltäväksi tekniseen lautakuntaan ja pyytää teknistä lautakuntaa selvittämään skeittipuiston purkamiseen liittyvät kustannukset. Lisäksi vapaa-aikatoimen tulee kartoittaa erilaisia rahoitusmahdollisuuksia uuden puiston rakentamiseksi.

Tiedoksi

Tekninen johtaja

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku


Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus


Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

– se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
– kunnan jäsen.


Oikaisuvaatimusaika


Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Auran kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.


Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.


Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluessa siitä, kun pöytäkirja on julkaistu tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Oikaisuvaatimusviranomainen


Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on  Auran sivistyslautakunta.


Posti- ja käyntiosoite Tuulentie 1, 21380 Aura

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö


Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

– päätös, johon haetaan oikaisua
– se, millaista oikaisua vaaditaan
– millä perusteella oikaisua vaaditaan.


Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.