Sivistyslautakunta, kokous 16.1.2024

§ 7 Päivitykset opiskeluhuoltosuunnitelmaan

AurDno-2023-250

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Taija Marttila, taija.marttila@aura.fi

Perustelut

Sivistyslautakunta on kokouksessaan 24.6.2014 § 131 hyväksynyt Auran kunnan opiskeluhuoltosuunnitelman. Opetushallitus on julkaissut uudistetut opetussuunnitelmien perusteet, jotka vastaavat tammikuun 2023 alusta voimaan tulleita lakimuutoksia. Opetuksen ja koulutuksen järjestäjiltä edellytetään muutosten huomioimista paikallisissa opetussuunnitelmissa sekä oman opiskeluhuoltosuunnitelman laatimista. Opiskeluhuoltosuunnitelmassa kuvataan, miten kunnassa toteutetaan yhteisöllistä opiskeluhuoltotyötä, miten yksilökohtaista tukea järjestetään sekä miten lasten, oppilaiden, heidän huoltajiensa ja yhteistyötahojen kanssa tehdään yhteistyötä. Opiskeluhuoltosuunnitelmassa linjataan myös toimintatavat kiusaamisen, häirinnän ja väkivallan sekä kriisitilanteiden varalle.

Auran kunnan opiskeluhuoltosuunnitelmaan on tehty määräyksen edellyttämät muutokset. Päivitetty suunnitelma on pykälän liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Sivistyslautakunta hyväksyy opiskeluhuoltosuunnitelmaan tehdyt päivitykset.

Päätös

Opiskeluhuoltosuunnitelma palautetaan valmisteluun ja käsitellään uudelleen syksyn aikana.

Valmistelija

  • Taija Marttila, taija.marttila@aura.fi

Perustelut

Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 12.9.2023 §51 palauttaa opiskeluhuoltosuunnitelman valmisteluun. Suunnitelmaa on nyt täydennetty puuttuvilta osin. Opiskeluhuoltosuunnitelma on pykälän liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Sivistyslautakunta hyväksyy opiskeluhuoltosuunnitelmaan tehdyt päivitykset.

Päätös

Sivistyslautakunta hyväksyi opiskeluhuoltosuunnitelmaan tehdyt päivitykset.