Perusturvalautakunta, kokous 8.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 43 Sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaisten vapaa-ajan matkojen kilpailutuksen käynnistäminen

AurDno-2022-221

Valmistelija

  • Sirpa Kunnas, Sosiaalijohtaja, sirpa.kunnas@aura.fi

Perustelut

Auran kunta on kilpailuttanut yhdessä Marttilan, Koski tl:n ja Pöytyän kuntien kanssa sosiaalihuolto- ja vammaispalvelulain mukaiset vapaa-ajan matkat. Vuonna 2022 on käytössä viimeinen optiovuosi.

Hyvinvointialue on ohjeistanut, että kyseessä olevat matkat tulee kuntien kilpailuttaa, jotta palvelu jatkuu 1.1.2023 lukien. Hankintakaudeksi suunnitellaan vuodet 2023 - 2024 ja 1+ 1 optiovuosi.Myös välityspalvelu suunnitellaan kilpailutettavaksi uutena toimintona, mikä mahdollistaisi m.m. laskutuksen paremman seurannan ja yhteiset ohjeistukset taksiautoilijoille. Auran, Marttilan, Oripään ja Koski tl.:n kuntien sosiaalijohto on pyytänyt Pöytyän kuntaa toimimaan kilpailutuksen yhteystahona. Pöytyän perusturvalautakunta käsitteli asiaa kokouksessaa 17.5.2022. Pöytyän perusturvajohtaja on pyytänyt tarjousta lakimiesavusta kilpailutukseen. Tarjouspyyntöä on pyydetty Sarastiasta ja Suomen hankintajuristeilta. Sarastiasta ilmoitettiin, ettei heillä ole tarjota apua kilpailutukseen, joten hankintajuristien tarjous hyväksyttiin. Lakimiesavun kustannukset jaetaan tasan kaikkien osallistuvien kuntien kesken.

Kilpailutuksesta järjestetään markkinavuoropuhelu. Kilpailutus on avoin EU-tasoinen hankinta. Hankinnan kokonaiskustanus on 877.100 €/vuosi, josta Pöytyän kunnan osuus on 415.00 €/vuosi ja Auran kunnan osuus  on noin 252.000 €/vuosi.

Vanhus- ja vammaisneuvosto antoi 30.05.2022 lausuntonsa kilpailutukseen. Vanhus- ja vammaisneuvosto esitti kantanaan että välityspalvelua ei kilpailutettaisi.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Sirpa Kunnas, Sosiaalijohtaja, sirpa.kunnas@aura.fi

Perusturvalautakunta hyväksyy tehdyt toimenpiteet sosiaalihuolto- ja vammaispalvelulain mukaisten vapaa-ajan taksimatkojen ja välityspalvelun kilpailutuksen aloittamiseksi yhdessä Pöytyän, Marttilan, Koski tl.:n ja Oripään kuntien kanssa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.