Perusturvalautakunta, kokous 8.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 47 Ilmoitus yksityisten sosiaalipalveluiden tuottamisesta (Medishare Oy)

AurDno-2022-248

Valmistelija

  • Sirpa Kunnas, Sosiaalijohtaja, sirpa.kunnas@aura.fi

Perustelut

Yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain 11 §:n mukaan yksityisten sosiaalipalvelujen tuottajan, joka tuottaa muuta kuin ympärivuorokautisia sosiaalipalveluja, on tehtävä kirjallinen ilmoitus toiminnastaan ennen sen aloittamista tai olennaista muuttamista kunnan toimielimelle siinä kunnassa, jossa palvelua tuotetaan. Ilmoituksessa on annettava lain 8 §:n 2 momentissa edellytetyt tiedot palvelun tuottajasta ja palvelutoiminnasta.

Medishare Oy:n toimitusjohtaja Jenni Suonketo on 30.03.2022 toimittanut Auran kunnan perusturvalautakunnalle ilmoituksen yksityisen ilmoituksenvaraisen sosiaalipalvelun tuottamisesta Auran kunnan ja koko Varsinais-Suomen alueella. Yrituksen kotikunta on Turku. Palvelujen vastuuhenkilö on Mari Saarinen, joka on koulutukseltaan neuropsykologian erikoispsykologi ja  psykologian lisensiaatti. Ilmoituksen mukaan yritys tuottaa perhetyötä ja avomuotoista perhekuntoutusta. Asiakkaina ovat lapsiperheet, ja työ tehdään asiakkaiden kotona alihankintana Varsinais-Suomen Sosiaalipalvelut Oy:lle. Ilmoituksen liitteeksi on vielä pyydetty toimintasuunnitelmaa, joka lähetettiin sähköpostitse 30.05.2022.

Medishare Oy täyttää palvelun tuottajana laissa yksityisistä sosiaalipalveluista (922/2011) asetetut toimintaedellytykset, kun palvelualana on perhetyö ja avomuotoinen perhekuntoutus. Sosiaalipalvelua toiminta on mikäli palvelu toteutetaan osana asiakkaan saamaa palvelukokonaisuutta, ja palvelu sisältyy asiakkaan yksilölliseen palvelusuunnitelmaan.

Saatujen asiakirjojen ja tietojen perusteella ei ole estettä sille, että Medishare Oy voidaan merkitä yksityisten sosiaalipalvelujen rekisiteriin ilmoituksenvaraisen sosiaalipalveluna Auran kunnan alueella. (laki yksityisistä sosiaalipalveluista 922/2011, § 13)

Ehdotus

Esittelijä

  • Sirpa Kunnas, Sosiaalijohtaja, sirpa.kunnas@aura.fi

Perusturvalautakunta esittää lausuntonaan, että Medishare Oy täyttää yksityisistä ilmoituksenvaraisista sosiaalipalveluista annetun lain 8 §:n vaatimukset ja että yritys voidaan merkitä yksitysten ilmoituksenvaraisten sosiaalipalvelujen palvelutuottajien rekisteriin ilmoituksenvaraisena sosiaalipalveluna (Laki yksityisistä sosiaalipalveluista 922/2011 § 13).

Auran kunta ilmoittaa hyväksyvänsä yrityksen toiminnan alueellaan, ja toimittaa ilmoituksen liitteineen Lounais-Suomen aluehallintovirastolle rekisteröitäväksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.