Kunnanhallitus, kokous 16.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Poikkeamislupa omakotitalon rakentamiseksi Pikku Lahdon alueelle

AurDno-2023-10

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Kiinteistölle 19-411-5-15 on haettu poikkeamislupaa osayleiskaavasta omakotitalon ja talousrakennuksen rakentamiseksi. Rakennuspaikka sijaitsee asemakaava-alueessa kiinni ja on varattu osayleiskaavassa maa- ja metsätalouskäyttöön.Esityslistan liitteenä ovat ote osayleiskaavasta ja asemapiirros, julkisivupiirustukset ja rakennustarkastajan lausunto. Naapurien kuulemisen yhteydessä ei ole ollut huomautettavaa hankkeesta.

Muodostettava rakennuspaikka on kooltaan noin 1,7 hehtaaria ja rakennusoikeutta sille tulisi 300 kerrosneliömetriä. Kiinteistö liitetään kunnan vesihuoltoverkostoon.

Rakennustarkastaja on tutustunut hankkeeseen ja lausunnossaan toteaa, että esitetty poikkeaminen ei haittaa ympäristöä eikä vaikeuta luonnosuojelulain tavoitteiden toteutumista, eikä vahingoita alueen luontoarvoja, eikä vaikeuta alueen kehittämistä tulevaisuudessa. Hanke on alueen kokonaisuus huomioden harmoninen.

Poikkeaminen voidaan maankäyttö- ja rakennuslain mukaan myöntää silloin kun hanke ei haittaa ympäristöä, ei vaikeuta luonnosuojelulain tavoitteiden toteutumista, ei vahingoita alueen luontoarvoja eikä vaikeuta alueen kehittämistä tulevaisuudessa. Päätös on voimassa kaksi vuotta päätöksen lainvoimaiseksi tulemisesta. Päätöspäivämäärät lisätään pöytäkirjan tarkistuksen jälkeen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää haetun poikkemisluvan esitetyssä muodossa ja laajuudessa Maankäyttö ja rakennuslain 171-174 § mukaisesti.

Päätös

Pöytäkirjaan merkittiin, että Jouko Vähä-Rahka poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi, osallisuusjäävi.

Kunnanhallitus päätti jättää asian pöydälle siten, että asian seuraava käsittely on helmikuun ensimmäisessä kokouksessa.

 

Esteellisyys

  • Jouko Vähä-Rahka