Lupajaosto, kokous 6.3.2024

§ 4 Rakennuslupahakemus, St1

AurDno-2024-94

Valmistelija

  • Aki Vuorinen, Rakennustarkastaja, aki.vuorinen@poytya.fi

Perustelut

St1 Oy hakee rakennuslupaa liikenneaseman sisä- ja ulkopuolisille muutostöille, sekä polttonesteiden jakeluinfran muutoksille osoitteeseen Valtatie 9, Aura. Rakennuksen paloluokka on P2 ja se on yksikerroksinen.

Olemassa olevat polttonestekatos ja säiliöt puretaan ja tilalle rakennetaan uusi katos ja säiliöt.

Rakennuksen olemassa olevan autonpesuhallin käyttötarkoitus muutetaan ammattiautoilijoiden virkistäytymistilaksi sekä henkilökunnan taukotilaksi. Muissa tiloissa tehdään pintaremonttia ja kaluste- sekä laitemuutoksia. Rakennuksen ilmanvaihtoa uusitaan ja lisätään muuttuvan käyttötarkoituksen osalta.

Rakennuksesta puretaan olemassa oleva sisäänkäyntitorni ja rakennuksen julkisivuja kunnostetaan ja pintamateriaaleja uusitaan. Rakennuksen tiilipintojen väri muutetaan pinnoittamalla valkoiseksi.

Rakennuksen pääpiirustukset ovat esityslistan liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Aki Vuorinen, Rakennustarkastaja, aki.vuorinen@poytya.fi

Lupajaosto myöntää St1 Oy:lle rakennusluvan liikenneaseman sisä- ja ulkopuolisille muutostöille, sekä polttonesteiden jakeluinfran muutoksille seuraavin ehdoin:

Rakennustyötä ei saa aloittaa, ennen kuin rakennustarkastaja on hyväksynyt hankkeelle pääsuunnittelijan ja vastaavan työnjohtajan. Lisäksi hankkeelle tulee hyväksyä KVV- ja IV-työnjohtaja. Ennen kunkin työvaiheen aloittamista on rakennusvalvontaan esitettävä vähintään seuraavat suunnitelmat ja selvitykset: pohjatutkimus, pohjarakennussuunnitelma, hulevesisuunnitelma, rakennepiirustukset, ilmanvaihtosuunnitelma ja KVV-suunnitelmat.

Rakennustyön aloittamisesta on ilmoitettava rakennusvalvontatoimistoon ja työn toteuttaminen edellyttää seuraavien toimenpiteiden ja katselmusten suorittamista: aloituskokous, perustuskatselmus, LVI-katselmus, käyttöönottokatselmus ja loppukatselmus. Aloituskokouksessa sovitut täydennykset lupaehtoihin ovat velvoittavia. Pelastuslaitoksen ja ympäristönsuojelun lausuntojen edellyttämät asioiden täydennykset tulee huomioda aloituskokouksessa ja liittää lupaehtoihin. Katselmukset on tilattava rakennusvalvonnasta.

Rakennushankkeeseen ryhtyvän on huolehdittava siitä, että rakennus suunnitellaan ja rakennetaan rakentamista koskevien säännösten ja määräysten sekä myönnetyn luvan mukaisesti. Rakennushankkeeseen ryhtyvällä tulee olla hankkeen vaativuus huomioon ottaen riittävät edellytykset sen toteuttamiseen ja käytettävissään pätevä henkilöstö.

Päätöksen päivämäärät lisätään pöytäkirjaan tarkastuksen jälkeen.

Päätös

Päätetään ehdotuksen mukaisesti.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:
– se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
– kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Auran kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluessa siitä, kun pöytäkirja on julkaistu tietoverkossa.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.  

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Auran tekninen lautakunta
Posti- ja käyntiosoite: Tuulentie 1, 21380 AURA
Sähköpostiosoite: kunta@aura.fi
Puhelinnumero: 02 486 430 (vaihde)
Aukioloaika: ma-to klo 8.00-16.00, pe 8.00 - 14.45

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
– päätös, johon haetaan oikaisua
– se, millaista oikaisua vaaditaan
– millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite. 
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Auran keskushallinosta. Yhteystiedot; ks. edellä.