Elinvoimatyöryhmä, kokous 20.8.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Muut asiat

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Käydään kuulumiskierroksella läpi ryhmän jäsenten edustamien organisaatioiden ajankohtaiset asiat.

Päätös

Johanna Beilinson (Novida): Valtion rahoitus vähenee ammattioppilaitoksissa, esimerkiksi ammattitutkinnoissa. Myös muita muutoksia tulossa; jatkossa opintoja voi järjestää vain omistajakunnissa. Lähiesimiestyön ammattitutkinto on starttaamassa Loimaalla.

Jukka Leino (kh): Iltatorit sujuivat kesällä hyvässä säässä. Myynti oli vaihtelevaa. Kahvio toimi ja veti väkeä, kohtaaminen ja kuulumiset keskiössä. Aurassa tehty ilkivalta on näkynyt myös torialueella kesäaikana.

Marko Mäkilä (Auran Yrittäjät): Syksyn isoimmat ponnistelut ovat Yritteliäs Auranmaa -julkaisu ja Auran joulunavaus/-jouluvalokulkue. Vuoden yrittäjän valinta menossa yrittäjien hallitukseen. Jäsenhankintaa ja -aktivointia liittymään yrittäjien jäseneksi voitaisiin aktivoida.

Tanja Halminen (Auranmaan Nuorkauppakamari): Mukana ison kokoustapahtuman järjestelyissä. Tulityökorttikoulutus tulossa 24.9. Vuoden auranmaalaisen valinta tulossa, Aurasta edustaja raadissa. Nuorten työnhakusparraus ja taloustaidot -tapahtuma tulossa kouluille. Auranmaan Nuorkauppakamarin strategia valmistelussa, tavoitteina mm. elinvoimainen Auranmaa ja hyvä harrastus.

Henri Valkeapää (Auranmaan Tilitiimi): Yleisellä tasolla yrittäjillä väsymistä yleiseen haastavaan taloustilanteeseen havaittavissa. Uusia yrityksiä ei kovasti perusteta. Tilitiimi on avannut toisen toimiston Liedon keskustaan, myös uusia työntekijöitä on rekrytty.