Kunnanhallitus, kokous 11.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 69 Poikkeamislupa rivitalon rakentamiselle

AurDno-2022-179

Valmistelija

  • Pentti Urho, Rakennustarkastaja, pentti.urho@aura.fi

Perustelut

Säästökallion alueella on neljä tonttia osoitettu asemakaavassa paritalojen rakentamiseksi. RAJU Asennus Oy (y-tunnus 3230635-4) hakee poikkeamislupaa asemakaavamääräyksistä muodostaa kahdesta tontista (19-411-1-30 ja 19-411-1-29) rivitalon rakentamispaikka. Muilta osin kaavamääräykset säilyvät muuttumattomina.

Esityslistan liitteenä ovat hankkeen asemapiirros, pohjapiirros ja julkisivukuvat. Asuinhuoneistoja on rakennettavassa rivitalossa viisi ja asuinrakennus ja talousrakennus ovat yksikerroksia.Tonteilla on yhteensä rakennusoikeutta 940 m2. Esitetyssä poikkeamisluvassa rakennusoikeudesta käytettäisiin  527m2 eli noin 56% sallitusta.

Rakennustarkastaja on antanut poikkeamisesta lausunnon, jossa hän puoltaa poikkeamisen myöntämistä. Lausunto on esityslistan liitteenä. Poikkeaminen ei lausunnon mukaan aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteutumiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle eikä vaikeuta luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista eikä vaikeuta rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus myöntää RAJU Asennus Oy:lle MRL:n mukaisen poikkeamisluvan rivitalon rakentamiseksi Säästökallion alueelle kiinteistöille 19-411-1-30 ja 19-411-1-29 .

Perusteluna on rakennustarkastajan lausunto, jossa todetaan poikkeamisen soveltuvan kaavaan ja rakennettuun ympäristöön eikä se aiheuta muutoksia kaavan toteutumiseen.

Päätös annetaan julkipanon jälkeen ja saatetaan MRA:n 88 §:n mukaisesti tiedoksi Varsinais-Suomen ELY-keskukselle.

Poikkeamislupa on voimassa kahden vuoden ajan, jonka aikana rakennuslupaa on haettava.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Varsinais-Suomen ELY-keskus, naapurikiinteistöt, hakija

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella. Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Valituksen saa tehdä sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai päätös on muuten lainvastainen.

Valitusviranomainen ja valitusaika

Valitusviranomainen on Turun hallinto-oikeus.

Postiosoite: PL 32, 20101 TURKU

Käyntiosoite: Sairashuoneenkatu 2 – 4, 20100 TURKU

Puh. 029 56 42410

Sähköposti: turun.hao(at)oikeus.fi

Virka-aika: klo 8.00 - 16.15

Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet 

Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluessa siitä, kun pöytäkirja on julkaistu tietoverkossa.  Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Käytettäessä sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen päätöksestä tiedon kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

 

Valituskirja

Valituskirjassa on ilmoitettava

- valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite

- päätös, johon haetaan muutosta

- miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi

- muutosvaatimuksen perusteet.

Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite.

Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava.

 

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valitusasiakirjat toimittaa valitusviranomaiselle ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä.

 

Valituksista perittävät maksut

Tuomioistuinmaksulain (1455/2015) mukaan peritään oikeudenkäyntimaksuja ja hakemusmaksuja korvauksena asian käsittelystä ja suoritetuista toimenpiteistä hallinto-oikeudessa valituksen tehneeltä, ellei valittaja edellä mainitun lain 7 §:n nojalla vapaudu maksuvelvollisuudesta.