Sivistyslautakunta, kokous 9.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 54 Sivistyslautakunnan talouden touteuma tammi- kesäkuu 2022

AurDno-2022-326

Valmistelija

  • Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Perustelut

Sivistyslautakunnan toiminta on ollut vuoden 2022 ensimmäisen puoliskon suunnitelman mukaista. Toiminnalliset toteumat raportoidaan lautakunnan seuraavassa kokouksessa. Talouden osalta toteumat näyttävät hyviltä, sillä toimintatuottoihin on saatu talousarvion hyväksymisen jälkeen valtiolta erityisavustuksia, joita ei ole talousarvioon kirjattu. Varhaiskasvatuksen tuen kehittämiseen saatiin valtion erityisavustusta 94 000 euroa.

Toimintakuluissa on huomioitava, että vuoden alkupuoliskolla huomattiin kirjanpidossa tekninen virhe, joka oli tapahtunut talousarvion laadinnan tiedonsiirtojen yhteydessä. Tällöin lautakunnan esityksestä kunnanhallitukselle olivat kotihoidon tukeen varatut määrärahat pudonneet kokonaan pois. Lautakunnan hyväksymässä talousarvioesityksessä avustusten kokonaissumma vuodelle 2022 oli 1 064 500 euroa, kun virallisessa budjetissa avustuksiin on varattu 894 500 euroa. Kotihoidon, niin sanottuun Kela:n tukeen kuluu vuositasolla noin 270 000 euroa.

Tuloslaskelmat tehtävittäin ja koko lautakunnan osalta ovat liitteinä. Talousarviomuutosesitys tuodaan seuraavaan lautakuntaan valmisteltuna.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Sivistyslautakunta merkitsee talouden toteuman vuoden ensimmäiseltä vuosipuoliskolta tietoon saatetuksi

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.