Sivistyslautakunta, kokous 18.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 74 Kirjastotoimenjohtajan virka

AurDno-2022-316

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Perustelut

Kirjastotoimenjohtajan virkasuhde Auran kuntaan on päättynyt siten, että hänen palvelussuhteensa viimeinen päivä oli 28.6.2022. Uuden kirjastotoimenjohtajan rekrytoimiseen asti kirjastotoimenjohtajan tehtäviä hoitaa vapaa-aikasihteeri. 

Kirjastotoimenjohtajalla tulee olla soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, johtamistaito sekä hyvä perehtyneisyys kirjastojen tehtäviin ja toimintaan. Kirjastotoimenjohtajan valitsee sivistyslautakunta.

Kunnanhallitus on kokouksessaan 11.10.2021 §199 hyväksynyt Auran ja Pöytyän kuntien välisen sopimuksen yhteisestä kirjastotoimenjohtajasta. Sopimuksen mukaan Auran kunnan kirjastotoimenjohtajan työpanoksesta myydään Pöytyän kunnalle 50 %. Kirjastotoimenjohtaja toimii kummassakin kunnassa kirjastotoimen asioita käsittelevän luottamustoimielimen valmistelijana ja kokouksessa asiantuntijana. Kirjastotoimenjohtajan päätoimipaikka on Aura. Sopimus on pykälän oheismateriaalina.

Kirjastotoimenjohtajan tehtäväkohtainen palkka kahden kunnan kirjastotoimen johtamisesta ja kehittämisestä on 3 200 € kuukaudessa. Tehtävä kuuluu kunnan TVA-järjestelmässä vaativuusluokkaan kaksi (hinnoittelutunnus: hinnoittelematon).

Ehdotus

Esittelijä

Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää täyttöluvan kirjastotoimenjohtajan vakinaiseen virkaan 1.10.2022 alkaen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Perustelut

Kirjastotoimenjohtajan virka on ollut avoimesti haettavana 24.8. - 9.9.2022 ja uudelleen 14.9. - 29.9.2022 väliset ajat. Ensimmäisellä hakukierroksella saatiin vain yksi hakemus, minkä vuksi hakuaikaa päätettiin jatkaa. Tässä vaiheessa ainoa hakija veti hakemuksensa pois. Toisella haukierroksella virkaa haki yksi hakija. Kirjastoimenjohtajaa haettiin seuraavalla hakuilmoituksella:

Sinä positiivinen kirjastoalan ammattilainen, tule kehittämään noin 12 500 asukkaan kirjastopalveluita yhdessä osaavan henkilöstön kanssa!

Viran pääpaikka on Auran kunnassa, jossa on yksi kirjasto, Pöytyällä on kolmen kirjaston verkko. Kirjastot kuuluvat Loisto-kirjastojen yhteistyöalueeseen. 

Kirjastotoimenjohtajan tehtävänä on johtaa ja kehittää molempien sopijakuntien kirjastotoimia, toimia kirjastojen henkilöstön lähiesimiehenä ja valmistella kuntien päätöksentekoon kirjastojen substanssiasioita. Kirjastotoimenjohtaja on tilivelvollinen viranhaltija sopijakuntien kirjastotoimissa. Tehtäviin sisältyvät osin myös kirjastoammatilliset tehtävät mukaan lukien asiakaspalvelutyö, sekä muut kuntien osoittamat tehtävät. Viran työaika jakautuu kuntien kesken puoliksi.

Kunnan kirjastolaitosta johtavalta vaaditaan virkaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, johtamistaito ja hyvä perehtyneisyys kirjastojen tehtäviin ja toimintaan. Lisäksi kelpoisuusvaatimuksiin sisältyvät perustuslain 731/1999 125.2 §:n mukaiset yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin. Hakijalta toivotaan positiivista kehittämisotetta, laajaa asioiden hahmotuskykyä, aiempaa kokemusta nykypäivän esimiestehtävistä sekä kuntasektorin talouden ja hallinnon tuntemusta riittävissä määrin kirjastotoimen kehittämiseen. Oman auton käyttö on välttämätön.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaan ja viran aloitukseen liittyy kuuden kuukauden koeaika. Virkaan valitun on ennen viran vastaanottoa esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.  

Hakemukseen tulee liittää ansioluettelo sekä kelpoisuuden osoittavat todistukset ja viran hoitamisen kannalta keskeiset palvelutodistukset. Alkuperäiset tutkinto-, palvelu- ja muut todistukset esitetään pyydettäessä erikseen.

Auran kunta on savuton työpaikka, kuten myös Pöytyän kunta.

Virkaa hakenut Ari Koistisella on pätevyys kirjastotoimenjohtajan virkaan ja hänellä on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus kirjastotyöstä sekä lähes 20 vuoden kokemus kirjastonjohtajan työstä. Hänen ansioluettelonsa on oheismateriaalina. Hakemuksen ja haastattelun perusteella valintatyöryhmä ehdottaa sivistyslautakunnalle Ari Koistisen nimittämistä kirjastotoimenjohtajan virkaan. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Sivistyslautakunta päättää valita hakemuksen ja haastattelun perusteella kirjastotoimenjohtajan virkaan Ari Koistisen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Ari Koistinen, palkat, Jaana Ranta-aho, marianne.makela@poytya.fi

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku


Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus


Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

– se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
– kunnan jäsen.


Oikaisuvaatimusaika


Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Auran kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.


Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.


Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluessa siitä, kun pöytäkirja on julkaistu tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Oikaisuvaatimusviranomainen


Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on  Auran sivistyslautakunta.


Postiosoite:  PL 24, 21381 Aura
Käyntiosoite Perkkiönkuja 2, 21380 Aura

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö


Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

– päätös, johon haetaan oikaisua
– se, millaista oikaisua vaaditaan
– millä perusteella oikaisua vaaditaan.


Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.