Sivistyslautakunta, kokous 18.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 75 Sivistyslautakunnan talouden toteuma elokuun 2022 loppuun mennessä

AurDno-2022-415

Valmistelija

  • Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Perustelut

Lautakunnan toiminta ja talous ovat toteutuneet elokuun loppuun mennessä pääsääntöisesti talousarvion mukaisesti. Kirjanpidossa tapahtuneen tiedonsiirron teknisen virheen vuoksi kotihoidon tukeen ei ole valtuuston hyväksymässä talousarviossa varauduttu. Tämän osalta valtuustolle tehdään muutosesitys talousarvioon. Elokuun toteuma on ollut kotihoidontuen osalta 153 552 euroa. Koko vuoden käyttö tulee olemaan arviolta 230 000 euroa.

Talousarvioon on varattu tutkintoon valmistavaan koulutukseen 56 636 euroa, jota ei ole käytetty. Vastaavasti talousarviossa varauduttiin toisen asteen oppilaiden kustannuksiin, ammatillisten oppilaitosten osalta 28 100 euroa ja lukioiden osalta 45 000 euroa. Käyttämätöntä rahaa on siis yhteensä 129 736 euroa.

Lautakunnan toimintatuotot ovat toteutuneet elokuun loppuun mennessä jo talousarvioon arvioidun kokonaissumman mukaisesti. Merkittävin ero talousarvioon on tullut valtion erityisavustusten kautta. Varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen on saatu avustuksia. Lisäksi varhaiskasvatuksen maksut ovat toteutuneet jo 90 prosentilla.

Toimintakulut ovat kokonaisuutena pysyneet talousarviossa. Palkat ja palkkiot ovat toteutuneet suunnitelman mukaisesti. Joissakin tehtävissä on ylityksiä: muissa ala- ja yläasteissa on talousarvion ylitystä elokuun loppuun mennessä jo 40 200 euroa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Sivistyslautakunta päättää
1. merkitä talouden toteuman tammi- elokuulta 2022 tietoon saatetuksi ja
2. valtuuttaa hallintojohtajan valmistelemaan tarvittavat talousarviomuutokset kunnanhallitukselle.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.