Perusturvalautakunta, kokous 21.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 79 Ilmoitus yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta/Stella Kotipalvelut Oy

AurDno-2022-502

Valmistelija

  • Kirsi-Marja Niinimaa, kirsi-marja.niinimaa@aura.fi

Perustelut

Yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain 11 §:n mukaan yksityisten sosiaalipalvelujen tuottajan, joka tuottaa muita kuin ympärivuorokautisia sosiaalipalveluja, on tehtävä kirjallinen ilmoitus toiminnastaan ennen sen aloittamista tai olennaista muuttamista kunnan toimielimelle siinä kunnassa, jossa palveluja tuotetaan. Ilmoituksessa on annettava lain 8 §:n 2 momentissa edellytetyt tiedot palvelun tuottajasta ja palvelutoiminnasta.

Stella Kotipalvelut Oy on 14.12.2022 toimittanut Auran kunnan perusturvalautakunnalle ilmoituksen yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta Auran kunnan, Varsinais-Suomen hyvinvointialueen Varhan, alueella 01.01.2023 lukien. Ilmoituksen liitteinä ovat toimintasuunnitelma, omavalvontasuunnitelma, kaupparekisteriote, asiakas- ja potilasrekisterinpitoa koskeva lomake ja palvelun vastuuhenkilön tutkinto- ja työtodistukset. 

Toimintasuunnitelman mukaan toiminnan sisältönä yritys tarjoaa kotipalvelua ja muita sosiaalipalveluja (turva-auttaminen).

Yrityksen vastuuhenkilönä toimii terveydenhuollon (sairaanhoitaja AMK). Henkilökunnan määrä henkilötyövuosina on ilmoitettu seuraavasti: sosiaalihuollon ammattihenkilö 1, terveydenhuollon ammattihenkilöt 4,7, lähihoitajat 11, hallintohenkilöt 1,3.

Yritys voi hankkia kotipalvelua alihankintana (Domus Hoiva Oy).

Stella Kotipalvelut Oy tarjoaa monipuolisia ja laadukkaita kotiin tuotettuja ei-ammatillisia ja ammatillisia palveluja täydentämään kunnallista palveluntarjontaa. Palveluita tuotetaan ostopalveluna, palvelusetelillä sekä yksityisesti. Turun yksikön tarjoamia palveluja ovat henkilökohtainen apu, kotihoito, kotihoidon tukipalvelut, omaishoito ja lapsiperheiden kotipalvelut.

Saatujen asiakirjojen ja vastuuhenkilön antaman selvityksen mukaan ilmoitus täyttää yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain 8 §:n vaatimukset. Saatujen asiakirjojen perusteella ei ole estettä sille, että Stella Kotipalvelut Oy voidaan merkitä yksityisten sosiaalipalveluiden palveluntuottajien rekisteriin, ilmoituksenvaraiset rekisteröitävät palvelut (Laki 922/2011, § 13) Auran kunnan alueella.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kirsi-Marja Niinimaa, kirsi-marja.niinimaa@aura.fi

Perusturvalautakunta päättää hyväksyä ilmoituksen. Auran kunta ilmoittaa hyväksyvänsä yrityksen toiminnan alueellaan, ja toimittaa ilmoituksen liitteineen Lounais-Suomen aluehallintovirastolle rekisteröitäväksi.

Päätös

Merkitään tiedoksi.