Perusturvalautakunta, kokous 21.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 81 Ilmoitus yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta

AurDno-2022-504

Valmistelija

  • Kirsi-Marja Niinimaa, kirsi-marja.niinimaa@aura.fi

Perustelut

Yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain 11 §:n mukaan yksityisten sosiaalipalvelujen tuottajan, joka tuottaa muita kuin ympärivuorokautisia sosiaalipalveluja, on tehtävä kirjallinen ilmoitus toiminnastaan ennen sen aloittamista tai olennaista muuttamista kunnan toimielimelle siinä kunnassa, jossa palveluja tuotetaan. Ilmoituksessa on annettava lain 8 §:n 2 momentissa edellytetyt tiedot palvelun tuottajasta ja palvelutoiminnasta.

Stella Kotipalvelut Oy on 16.12.2022 toimittanut Auran kunnan perusturvalautakunnalle ilmoituksen yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta Auran kunnan, Varsinais-Suomen hyvinvointialueen Varhan, alueella 01.01.2023 lukien. Ilmoituksen liitteinä ovat toimintasuunnitelma, omavalvontasuunnitelma, kaupparekisteriote, asiakas- ja potilasrekisterinpitoa koskeva lomake ja palvelun vastuuhenkilön tutkinto- ja työtodistukset. 

Toimitusjohtaja Matias Järnefelt.

Toimintasuunnitelman mukaan toiminnan sisältönä yritys tarjoaa muita sosiaalipalveluja (henkilökohtainen apu).

Yrityksen vastuuhenkilönä henkilökohtaisen avun tarjoamisen osalta toimii laillistettu sosiaalihuollon ammattihenkilö (kuntoutuksen ohjaaja AMK). Henkilökunnan määrä henkilötyövuosina on ilmoitettu seuraavasti: sosiaalihuollon ammattihenkilö 1, terveydenhuollon ammattihenkilöt 1, lähihoitajat 2, hoiva-avustajat 60.

Henkilökohtaisella avulla on tarkoitus mahdollistaa ja tukea vaikeavammaisen henkilön itsenäistä elämää, omia valintoja ja hänen omaehtoista toimintaansa. Apu voi olla auttamista liikkumisessa, pukeutumisessa, henkilökohtaisen hygienian hoidossa, vaate- ja ruokahuollossa, huolehtimista kodin siisteydestä, asiointia, osallistumista vaikeavammaisen henkilön huollossa tai hoidossa olevan lapsen päivittäisiin toimiin sekä tavanomaisia sairaanhoitoon liittyviä asioita kuten pienten haavojen hoitoa tai ihon seurantaa.

Saatujen asiakirjojen ja vastuuhenkilön antaman selvityksen mukaan ilmoitus täyttää yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain 8 §:n vaatimukset. Saatujen asiakirjojen perusteella ei ole estettä sille, että Stella Kotipalvelut Oy voidaan merkitä yksityisten sosiaalipalveluiden palveluntuottajien rekisteriin, ilmoituksenvaraiset rekisteröitävät palvelut (Laki 922/2011, § 13) Auran kunnan alueella.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kirsi-Marja Niinimaa, kirsi-marja.niinimaa@aura.fi

Perusturvalautakunta päättää hyväksyä ilmoituksen. Auran kunta ilmoittaa hyväksyvänsä yrityksen toiminnan alueellaan, ja toimittaa ilmoituksen liitteineen Lounais-Suomen aluehallintovirastolle rekisteröitäväksi.

Päätös

Ehdotuksen mukaan.