Sivistyslautakunta, kokous 15.8.2023

§ 39 Varhaiskasvatuksen ajankohtaiskatsaus elokuu 2023

AurDno-2023-221

Valmistelija

  • Anita Peltonen, Varhaiskasvatuspäällikkö, anita.peltonen@aura.fi

Perustelut

Kunnalliseen varhaiskasvatukseen osallistuvia lapsia on toimintayksiköissä 14.8.2023- 31.10.2023:

Pääskynpesässä 61, joista 19 alle 3 -vuotiasta ja 40 yli kolme vuotiasta sekä 2 esioppilasta. 23 lapsella on varhaiskasvatuksen tarve joko aamulla ennen klo 6 tai klo 17 jälkeen.

Tilhelässä 16, joista 7 alle 3 -vuotiasta ja 9 kolme vuotta täyttänyttä lasta.

Puukoulussa 40 esioppilasta, joista kaikilla on esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen tarve. 20 esioppilasta kuuluu kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluryhmään.

Perhepäivähoidossa on 14 lasta.

Palveluseteliasiakkaita on Pilke päiväkoti Kurjessa 81 ja yksityisessä perhepäivähoidossa 11.

Hakemuksia vuoden 2023 loppuun mennessä 6 (alle 3-v) ja 2024 tammi-huhtikuulle 5 (4 alle 3v, 1 yli 3 v). Useassa hakemuksessa ilmoitetaan iltahoidon tarve.

Henkilöstö: varhaiskasvatuksen opettajan/sosionomin vakansseista jäi täyttämättä 3 sekä varhaiskasvatuksen erityisopettajan tehtävä. Kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa on siirretty määräajaksi hoitamaan varhaiskasvatuksen opettajan tehtävää. Perhepäivähoitajista kaksi on toistaiseksi pois työstä, joten työssä on 4 perhepäivähoitajaa.

Tilhelässä on tehty korjauksia kesän aikana ja siellä aloittaa 14.8. ns. sisarusryhmä. Tilhelän yläkerrassa on tilaresurssia lapsiryhmän muodostamiseen mutta sen käyttöönottoon tarvitaan lisää henkilöstöä. Huomioitavaa on myös se, että aivan pienten lasten kulkeminen portaissa on haastavaa. Pääskynpesään voidaan mahdollisesti sijoittaa yksittäisiä lapsia, kun nyt varhaiskasvatuksessa olevia lapsia täyttää 3 vuotta.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Sivistyslautakunta merkitsee tietoon saatetuksi varhaiskasvatuksen tilannekatsauksen.

Päätös

Sivistyslautakunta merkitsi tietoon saatetuksi varhaiskasvatuksen tilannekatsauksen. Lisäksi sivistyslautakunta pyytää teknistä lautakuntaa käsittelemään Pääskynpesän kesken olevat korjaukset ja aikatauluttamaan niiden valmistumisen. Tilatyöryhmää pyydetään huomioimaan varhaiskasvatuksessa ilmenevät jatkuvat tilatarpeet.

Tiedoksi

Tekninen johtaja

Muutoksenhaku

Päätöksistä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta, koska asia päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.