Tekninen lautakunta, kokous 4.4.2024

§ 23 Horsmanalueen vesihuollon saneeraus, vaihe 3

AurDno-2024-80

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Horsmanhaan kunnallistekniikan peruskorjaustyö on aloitettu huhti-toukokuun vaihteessa 2022. Horsmanalueen vesihuollon saneerauksen rakennustyöt jatkuvat vaiheella #3, suunnitelmia laatii Sweco Infra & Rail Oy. Suunnitelmien yhteydessä kartoitetaan saneerausalueen lähellä olevien kiinteistöjen liittymien sijainti, kiinteistöhaarojen saneerauksesta sovitaan kiinteistöjen omistajien kanssa. Kartoituksesta lähetetään kirjeet (5.4.2024) alueen asukkaille (liitteenä). Kunnalistekniikan saneerauksen rakennustöistä on aloitettu neuvottelut urakoitsijoiden kanssa. Materiaalit kilpailutetaan normaalisti ja hankitaan kunnan omana työnä. Horsmanhaan alueen vesihuoltoverkoston suunnittelutyöt tehdään huhtikuun loppuun mennessä ja peruskorjaus on tarkoitus aloittaa huhti-toukokuun vaihteessa. Rakennustöiden valvonta ja suunnitelmien päivitys tehdään yhteistyössä Sweco Infra & Rail Oy:n kanssa.

Vesihuoltolinjat voivat osittain jäädä kunnan omistaman maan ulkopuolelle. Näissä tilanteissa pitää asiasta sopia kiinteistönomistajan kanssa. Alle 3000€ sopimukset on järkevää sopia paikan päällä, tätä suuremmat korvaukset ja erimielisyydet ratkaistaan aina maanmittauslaitoksen lunastustoimituksella. Vesihuoltoverkostojen linjat määritetään tonteilla teknisen lautakunnan päätöksellä, mikäli niistä ei päästä sopimukseen rakennusvaiheessa.

Leppäkujalla oleva kunnan omistukseen siirtynyt rivitalotontti luovutetaan Horsmahaan rakentamisen ajaksi työmaan käyttöön. 

Kunnallistekniikan saneerausta on tarkoitus jatkaa vaiheen 3 mukaisesti Horsmanhaan alueella 22.4.2024 – 30.10.2024.

Urakoitsijat joita on käytetty vaiheessa 1 ja 2 ovat osoittautuneet luotettavaksi ja monipuolista osaamista omaaviksi urakoitsijoiksi, jonka perusosaamiseen kuuluu juuri Horsmanhaan alueella esiin tulleet työt.

Suunnitelmia käsitellään kokouksessa ja päivitetyt katusuunnitelmat asetetaan nähtäville.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jari Nerjanto, Yhdyskuntatekniikan päällikkö, jari.nerjanto@aura.fi

Tekninen lautakunta toteaa Horsman alueen saneerauksen (Vaihe 3) tilanteen tietoon saatetuksi ja asettaa katusuunnitelmat nähtäville.

Valmiit vesihuoltosuunnitelmat käsitellään seuraavassa kokouksessa.

Tekninen lautakunta valtuuttaa yhdyskuntatekniikan päällikön Jari Nerjannon sopimaan alle 3000 euron kiinteistökohtaisista korvauksista ja neuvottelemaan urakoitsijoiden kanssa urakoinnista.

 

Päätös

Tekninen lautakunta hyväksyi katusuunnitelmat ja asettaa ne nähtäville. Suunnitelmat postitetaan vaiheen #3 asukkaille ja kunnan kotisivuille nähtäville.

Lautakunta päättää jatkaa Horsmanhaan asuntoalueen kunnallistekniikan saneerausta vaiheen #3 osalta samoilla urakoitsijoilla ja samalla kokoonpanolla kun vaiheessa 1 ja 2. 

Koneurakoitsija Tuomas Kinnarin ja Antti Ojasen antamat tarjoukset ovat hinnaltaan yleistä koneurakointitasoa Aurassa noudattavia ja kokonaistaloudellisimpia koneurakoitsijoita Horsmanhaan töihin. Hinnat ovat samat kun vuonna 2022-2023.

 

Tiedoksi

Urakoitsijat