Kunnanhallitus, kokous 27.3.2023

§ 66 Täyttölupa laitosmiehen tehtävään

AurDno-2023-105

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Kunnanhallitus myönsi 21.02.2022 (§ 29) täyttöluvan laitosmiehen toimen täyttämiseksi. Laitosmiehen toimi laitettiin yleiseen hakuun keväällä ja syksyllä 2022. Uusi työntekijä valittiin syksyllä 2022 ja työt alkoivat 7.11.2022. Valitettavasti uusi työntekijä on päättänyt irtisanoutua työtehtävistään 13.03.2023 ja hänen viimeinen työpäivä oli 17.3.2023. Irtisanoutumisen syynä on omat henkilökohtaiset syyt.

Teknisen toimen työtehtävät ovat jatkuvasti lisääntyneet 2020-luvulle siirryttyessä. Kiinteistöjä, yleisiä alueita ja muita huoltokohteita on tullut lisää. Töiden lisääntyminen kuormittaa nykyisiä työntekijöitä henkisesti sekä fyysisesti ja kaikkiin tehtäviin ei resurssit riitä. Nykyisten tehtävien asianmukainen hoitaminen edellyttää uuden työntekijän palkkaamisen.

Lisäksi Auran kunnan vesihuoltolaitoksessa on vain yksi päätoiminen laitosmies, joka yllä pitää vesihuoltojärjestelmiä. Auran kunnan vesihuoltojärjestelmän laajuuden huomioiden yksi päätoiminen laitosmies ehtii hoitamaan normaalit huoltotoimenpiteet, mutta putkirikoissa ja muissa häiriötilanteissa ulkopuolinen työvoima on välttämätöntä ja kaikkia huoltotöitä ei pysty yksin tekemään. Nykyisen laitosmiehen ollessa lomilla tai muutoin estynyt työtehtävistä ei nykyisten päivystävien kiinteistöhoitajien asiantuntemus riitä yksinään ylläpitämään vesihuoltojärjestelmää häiriötilanteissa. Toimintavarmuuden turvaamiseksi vesihuoltoon syytä rekrytoida toinen kokopäivänen vesihuollon laitosmies.

Lisäksi kesällä alkavan Horsmanhaan peruskorjaus työllistää yhdyskuntatekniikan päällikköä ja verkostomestarin tiiviisti kesäkausiksi. 

Edellä mainituin perustein tekninen toimi pyytää täyttölupaa laitosmiehen toimen täyttämiseksi. Laitosmiehen tehtäväkuva jakaantuu 50 % kiinteistöhuoltoon ja 50 % vesihuoltoon. Palvelussuhteen ehdot määräytyvät kunnallisen teknisen sopimuksen ja kunnan TVA-järjestelmän palkkaryhmä on 50104018 vaativuustekijöiden mukaisesti. Laitosmiehen tehtäväkohtainen palkka TVA2 tasolla on 2411,23 €/kk.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää täyttöluvan laitosmiehen tehtävään 3.4.2023 alkaen, toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Jari Nerjanto

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.